Friday, March 4, 2016

Yuran...


Stress memikirkan pasal kutipan yuran ni tau... Last year ada sorang pelajar ni nama A(contoh je), xpernah buat bayaran langsung. So tahun ni aku mcm byk kali jugak ingatkan dia untuk bayar eventhough aku xpegang kelas dia dah tahun ni. Dari akhir tahun lepas sampai la ke awal tahun ni aku duk ingatkan si A ni... Siap aku bagitau berapa total semuanya yang belum bayar.. Alih-alih tadi dia datang kat meja aku dia cakap dia dah pernah bayar 50 ringgit tahun lepas.. Aku jadi cam ehhhhh biar betul. Dia kata betul dah bayar 50 ringgit dulu tapi resit dah hilang. Boleh caya tak? Aku cek buku resit aku, xdepun pembayaran daripada si A nih! Tapi dia beriya-iya kata dah pernah bayar 50 ringgit... 

So masalah aku sekarang;

1) Aku risau dia tipu aku. Maybe mak dia penah bagi duit yuran tahun lepas dan maybe jugak dia dah terguna duit tu utk belanja lain tp ngaku kata dah bayar yuran separuh.

2) Aku risau aku yang terlupa nak tulis dalam resit. Tapi aku macam yakin aku tak miss nama siapa-siapa.

Ya Allah. Tak tenteram lak rasanya.
Apekah solution-nyaaa? T_T





3 comments:

pali at blog said...

nak tenteramkan hati. senang je. bayarkan 50 tu. niat sedekah kat budak tu.

Ninie said...

Wah...susah juga kes mcm ni. Pastu kena ganti ke? sbb dia mmg dh ckp hilangkan resit dh n xkn bayar lg skali pnya. HUhu...kalu ada student mcm ni seratus org macam mana???kih3...

Salam singgah lagi.

♥ p a a n i ♥ said...

Poly: Betul jugak kan..bru tenteram kalau wat gitu.

Ninie: Tak decide lagi nak wat cmne, sebab dia kata resit hilang, tapi yg buku resit simpanan sy tu xde pun pembayaran dari dia..maksudnya dia tipu la kan.,,tapi risau gk kalau2 betul dia ada bgi duit tu tp kot sy yang lupa tulis...kalau ada seratus org cmni uwaaaaaaa habislah

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...