Monday, January 25, 2016

Mana yang termampu


Dalam dunia ni memang susah nak puaskan hati semua orang. Kalau kita rasa kita dah buat the best, mesti bagi pandangan orang lain tak. Contohnya macam kita susun meja ikut susunan A, orang lain komplen kata tak muat nak lalu celah-celah meja. Lepas tu kita susun pulak ikut susunan B, pun tak suka jugak, kata nampak berselerak. Yang bestnya, orang yang komplen ni dia takda langsung inisiatif nak bagi idea ke, nak cakap sendiri kat aku ke, atau nak tolong ubahkan bagi selesa ke..memang takde langsung sumbangan. Sumbangan dier adalah komplen sahaja. 

Contoh lain lagi, bila kelas tak berkunci, budak kelas banyak hilang barang, beg kena selongkar, buku teks kena curi dan sebagainya. Bila kita letak letak mangga kat pintu dan pesan tiap kali diorang pergi makmal@bengkel, pastikan pintu berkunci, orang lain pulak komplen...katanya bila dia datang awal ke kelas, kena berdiri tunggu lama sampai lah budak balik kelas dari makmal@bengkel.....

See? Baik bagi kita tak semestinya baik bagi orang lain. Dah lepas ni aku malas layan sebarang komen/komplen. Nak komplen, sila take over je lah kelas tu dari aku. Sekian terima kasih.


No comments:

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...