Sunday, January 3, 2016

Happy New Year 2016


Happy new year everybodyyy. 2016 dah kan. Bertambah umur tapi jiwa masih muda. Wakakaka. Berat badan pun berkadar langsung dengan umur. Cisss... Tolonglah tahun 2016 aku nak kurangkan berat badan menjadi berat ideal gittew dan sihat walafiat di samping keluarga terchenta (motif eja camnih?). Semoga aku istiqomah. 

Cuti-cuti sekolah ni buat apee tuuuu? Alhamdulillah tahun ni aku tak kena jaga Spm..tahun 2016 pun aku taknak jugak jaga plisss...pesal merayu kat sini taktau.

Selain buat kerja aku yang bertimbun tu (cuti-cuti pun kerja banyak okay), seperti biase mestilah pergi kenduri kan..tahniah untuk kawan-kawan aku yg baru berumah tangga. 

Senang citer tulis dalam bentuk point je lah. Bakat mengarang aku dah ke laut dah (berbakat ke sebelum nihhhh??). Kuang3

1) Pergi kenduri Jaja dekat Bagan Serai..aii meriah betul kenduri ko Jaja..ramai sungguh tetamuuu..femes ko nihhh...hahaha


2) Pergi Petrosains. Dulu 2006 pernah gi sekali dah sini dengan bff Matriks Gopeng..pastu cam rindu lak tempat ni..so ajak Meorsoleh bawak gi masuk sini..boleh la jugak amik idea untuk minggu Sains tahun 2016 nihhh kat sekolah.


Rama-rama hinggap dekat bayang-bayang kami..jakun jap akuuuu

3) Pergi mandi-manda dekat Hotspring Felda Sg. Klah, Sungkai.. Perghh memang mengimbau kenangan betul la datang sini pasal dulu zaman study kat Upsi 2x jugak la datang ramai-ramai dengan coursemate. Memang best.



Dulu yang tempat slide kat belakang tu bentuk sotong..sekarang takde dahhh bentuk tu..aku punyelah excited main slide tu sampai tertelan air..cetek kut belah yang slide ni..sakit b*nt*t aku terkena lantai lepas gelongsor tu..dah la aku ni berattt..lagi laaa.. Nak main kat air yang dalam sikit kena gi belah kanan tuh.. Yg tu best la boleh nyelam2 sambil belajar berenang..hehehhh...

4) Kenduri Kak Atul & Mahzam. Dari Sungkai, patah balik gi Ipoh..jauh jugak ye aku ingatkan dalam sejam je camtu..sekali kitorang sampai lambat daaa.. Dalam kol 3 baru sampai.. Maap ler pengantin baru, pengantin lama lambat sampai. Kiihkihh


5) Balik dari kenduri Kak Atul terus aku & Meorsoleh pergi Mood Republik kebetulan time tu deme kat Ipoh..terus rembat shawl & jubah...hahahaa.. Shawl itu aku pakai dekat next picture..best la rasa nak beli lagiiii, tapi tak jumpa lak jual online-nya..aku check insta dia pun mcm takde je dah shawl ni.. Search tag #baheerashawl.. Mane mau cari ni?


6) Kami menumpang kasih di rumah Poyu berhari-hari lamanya sambil tunggu mak aku & Pona's family balik dari UK jumpa family abang aku dekat sana. Terima kasih Poyu & Pozul & Isyraqul. Nanti makcu & pakcu & opah datang lagiiii muahahha


7) Makan dekat kedai Pak Andak Asam Pedas, Bukit Kuda, Klang. Rindu kedai ni sebab dulu masa praktikal selaluuuuuuu makan dekat kedai ni..aku paling suka air selangor & asam pedasnyaaa.. Memang kena ah dengan selera aku.



8) Shopping bukuuuu Big Bad Wolf! Buku yang beli dolu-dolu dengan Porin tu pun aku belum habis baca lagi pastu duk syok cari buku baruuu...hahahaha.. Aku suke cari buku doodle..sambung-sambung lukis lukisan yang sedia ada ikut kreativiti sendiri. Tapi buku ni duk dalam plastik tak conteng-conteng pun lagi.


Belanje Isyraqul lembu susu sekorrrrrrr...hahaha

 Jumpe ni ada orang jual.. Kemain kan guna kartun aku punya! Tapi aku jugak yang gi beli hahahaahhaah loser nye rasa diri ini.

9) Sambut ibu & Pona's familyyy dari airport..tapi red karpet lupa nak bentang daaaaa...ahhahahaa

Lepas amik ibu, terus balik rumah sebabnya mata air aku tuh kerja pulak esoknya. Dia apply cuti seminggu jerr tu pun dah cukup :))



 10) Operasi mencantikkan makmal! Tapi tak siap lagi hihihi


Itu saje aktiviti sepanjang cuti sekolah. Selain dari tesis aku nih..adoy risau aku biler nak siapnya. Pray for me! Thanks!

Good bye 2015
Welcome 2016



No comments:

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...