Sunday, April 19, 2015

Maskot rumah sukan kuning


Khamis lepas sekolah aku buat sukantara. Aku kalau bab-bab sukan ni tak berapa nak faham. Saringan ke hape ke, bagi cikgu lain yang tolong handle kan. Tapi kalau bab pembarisan ni aku paling suka :D

Alhamdulillah tahun ni dapat juara lagi untuk pembarisan. Seronok la budak-budak rumah sukan kuning dapat la hamper lagi. Acara sukan yang lain banyak kalah. Takde rezeki. Jadiklah dapat menang pembarisan. Yang acara balapan dan padang tu kami dapat no. 1, tapi no. 1 dari belakang la..wakakaka. Tahun depan cuba lagi ye anak-anak.

Maskot tahun ni bertemakan burung. Mula-mula nak buat maskot harimau, cancel harimau buat pulak burung nuri..kekonon nak bertemakan nama rumah sukan la... sebab sekolah ni rumah kuning, nama dia rumah nuri... nak buat burung nuri terjadik burung lain pulak...tapi takpelah asalkan nampak la rupe burungnya. 

Meorsoleh la yang tolong buatkan dasar, tolong jahit tepi, tolong ukur panjang bulu-bulu tu satu persatu. Thank youuu! Kami guna kain jenis 'felt'...dekat kedai jahit pun ada jual, tapi yang ni aku beli kat Daiso Aeon Taiping. Beli banyak-banyak dan macam-macam kaler.

Pembantu makmal sekolah aku pun sokong rumah kuning tau, siap tolong jahitkan. Lepas kitorang dah penat, suruh budak-budak ni tolong sambung jahit..mekasih korang!:)

Jadilah maskot burung yang ber-rambut warna-warni. Hehehe

Pandangan belakang. Budak-budak ni duk tanya, "Cikgu, kepak ni nampak macam pelapik kaki tu kan?"....Cisssssss.....

Princess-princess yang pegang bunga manggar dan sepanduk

Pemegang bendera rumah kuning

Cikgu-cikgi nak bergambo dengan maskot jugak ye dok? Yang baju kelabu tu pemegang bendera rumah sukan juge.

Rumah rajawali (hijau) bertemakan flora. Maskot dia special sikit ada basikal.

Rumah helang (merah) bertemakan naga. Kreatif jugak sebab cikgu rumah sukan merah ni cikgu seni.

Ni rumah sukan nuri (kuning), saye punye rumah sukan lah. Hikhikhik. Maskotnye tak nampok pulak.

Rumah sukan enggang (biru) bertemakan Captain America! Lawa jugak hasil diorang ni sebab semua diorang buat sendiri..dah boleh diharap dah nih.

Yang tengah tu Mr. Jonah.. ETA untuk sekolah kami.. beliau ni lah yang cakap begedil aku buat tu sedap (sila rujuk entry yang lepas-lepas).. ngehngehngeh

Smart lah rumah nuri...tahniah untuk semua.

Maskot dalam cubaan nak terbang tapi tak boleh-boleh jugak terbangnya. Wakakaka.

Okay, bye!




No comments:

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...