Tuesday, January 27, 2015

Dah nama pun keroje, mestilah ponat


Minggu ke-3 dah ni masuk sekolah. Baru minggu ke-3 dah hancur dah kertas untuk subjek dekat belakang kelas tu..masalahnya dari dinding tu takde lubang, dah dikorek-korek oleh diorang. Lama-lama kecik jadi beso la kan..now dh terkoyak. Taktau aku nak tempek apa dekat lubang dinding (kayu) tu..tengokla nanti mintak papan sikit kat cikgu KH...bior aku sendiri yang tukulkan... serius aku menyampah betul bila cikgu je yang beriya hias kelas tapi diorang takde rasa tanggungjawab langsung nak sama-sama tolong jaga. Baik aku takpayah hias kelas tu biar togel je. Ni kita beriya-riya la hias, depa dah la berapa kerat je yang tolong je pun....bab menghancurkann takpayah suruhh.. tau la sebab tak pakai duit sendiri sebab tu tak sayang. Duit diorang satu sen pun aku tak mintak untuk hias kelas tuh.

Fedappp dahhh. Sepanjang 3 kelas yang aku pegang sebelum ni memang semua hancur. Takde langsung rasa tanggungjawab. Kalau kat sekolah macam ni, apetah lagi kat rumah. Sorry to say la cikgu korang ni hangin dah, hias lawa-lawa, bukan nak dijaga. Tu belum tengok buku teks lagi tu, habis berconteng, terkoyak, balut pun tak. Kertas balut pun cikgu yang kena bagi. Aku dulu buku teks dapat je balik rumah terus balut. Gile sayang kut buku teks.

Tapi sekarang?


1 comment:

yoorin melacolea said...

tu diaa..cikgu stress , luah kat blog je laa kan.. geram jugak..budak2 zaman laa ni, bukan boleh ditegur.. huhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...