Saturday, November 15, 2014

Saje nak update sikit




Minggu yang boring sebab suami takde cuti minggu ni. Tak balik la rumah. So, aku menggunakan hujung minggu ni untuk menanda semua kertas-kertas periksa akhir tahun (insyaAllah, doakanlah aku dapat siapkannnn). Bukannya apa, just malas nak pending sampai cuti sekolah dah mula, orang time cuti la nak cuti kan? Takmau la menanda kertas time cuti. Jadik siapkan la awal-awal before cuti (lagi seminggu je lagi). Lagipun cuti sekolah ni aku nak fokus untuk buat proposal disertasi akuuuu...seriau eh nak present dah.

Plus kawan ada bagi tips nak menanda kertas periksa dengan pantas, cargas dan cepat! Iaitu......... kalau kita tengah marking no. 1 (tips ni untuk soalan struktur@subjektif sahaja), setiap transkrip jawapan pelajar tu kita marking jugak no. 1..kesemuanya. Dah siap, marking semua transkrip untuk no. 2 dan seterusnya... masa marking untuk PT3 haritu aku buat macam tu lah, memang cepat siap menanda dan aku pun kurang stress...stress wooo menanda ni sebenarnya, boleh fenin fenin lalat gitu.. tapi kaedah ni berjaye lah membantu aku...sambil-sambil layan series the walking dead pun boleh menanda takda hal.


3 comments:

aniesa ahmad said...

selamat marking kertas periksa :) fighting !!

♥ p a a n i ♥ said...

Thanks aniesa. Alhamdulillah dah siap :)

Sudiana Sudin said...

Ye pani.ak pon marking camtu.fokus satu2 soalan je satu masa.xyah pening2 dah.eh ni tajuk ape.eh ni soalan mane..

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...