Saturday, November 1, 2014

Krabi Trip: Day 3 - Chang Puak Camp + Magic Eye Museum, Hatyai



Isnin, 15 September 2014.

Hai, lama tak update. Busy sangat now baru habis PT3, dan alhamdulillah dah habis menanda :)
Sambung entry yang lepas, lama dah dalam draft.

Hari last kami kat sini, lepas sarapan dengan packing barang, terus check-out. On d way nak ke Dannok, kami singgah dulu kat Hatyai untuk pergi kem gajah. Datang sini mestila kena tengok gajah kan, kalau tak rugi la pulak. Selalu tengok gajah pun dalam zoo jeeee.

Sampai Chang Puak Camp, hujan renyai-renyai, takpelah naseb baek tak lebat.

Pintu masuk

Di mana-mana saje boleh selfieee

Cak!



Masa ni aku tengah tunggu turn nak naik gajah tu.. Tapi dia bagi orang belakang aku naik dulu.
"Aaa..you guys must wait for the next elephant, the big one..." Cisss...tau la akuu ni 'kecik'. Hahah


Best jugak la naik gajah ni, serius gayat masa dia nak turun bukit, aku risau ter-menggelusur jatuh jeeee...tali lak satu je ikat kat perut..so memang kena pegang pemegang tu kuat-kuat. Tapi memang best laaaa sebab nampak gajah depan aku berak dalam air masa kitorang cross kolam kecik. Pluup plupp (bunyi tutt jatuh dalam air)..Bukan senang nak tengok gajah berak kan...hahahha

Lepas habis pusingg Chang Puak Camp, kami pergi ke Magic Eye Museum pulak. Museum ni lebih kurang macam Trick-eye Museum (klik sini) yang aku pergi masa kat Korea haritu tapi yang ni macam lagi banyak gambar boleh pose.




Kasut kena bukak tapi dia bagi kita stoking freee. Harga masuk 300 baht (lebih kurang RM30).
Scroll ke bawah laju-laju :)





Haaa..nampak real tak?





Pandai Alia pose..



My angel :D


Adess...macam mana la kaki aku tu salah letak :P



Spiderman dengan anak buah spiderwoman






Ooopss!













Bukan mumia tapi mumeor....hahhhahaha.

Okay, that's all for now..next trip lak? Sape nak belanje? Hehe :P




No comments:

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...