Saturday, May 3, 2014

My wedding's doodle and the preparation



Sepatutnya entry ni sebelum entry gambar kahwin. Tapi takpelah mana-mana dulu pun boleh. Kat sini aku akan letak link-link untuk order sticker dan jugak fridge magnet untuk letak dalam goodies. Link untuk order guestbook yang cantek pon ado! :)

Sebelum tuuu, kita tengok gambar kat bawah ni satu-satu dulu...

Ni kad kawen aku, di-edit oleh Meorsoleh.


Sebulan sebelum majlis dah kena kumpul dah alamat kawan-kawan semua untuk pos kad nih. Tapi even awal pun aku pos, still ada yang tercicir tak dapat kad ni. Sebab aku terlupa nak minta alamat..lagi beberapa hari lagi nak kenduri baru teringat.. so kita msg je la mane kawan2 yang tercicir.. tapi biasalah msg je mesti orang tu taknak datang. haahaha so moral value-nya adalah betul-betul kena listkan tetamu yang nak dijemput..jangan miss..


Ini pulak adalah makanan-makanan yang nak diletak dalam goodies. Balang kaca (belakang sekali) tu beli kat kedai pakcik kedekut.. jenuh mintak kurang tak dapek.. tapi terpaksa beli jugak lah sebab malas dah nak carik.. taknak promote kedai pakcik tu... yang makanan-makanan tu pulak beli kat Mydin Ipoh jeeee.....hahaha

Balang kaca bersusun dengan beg-beg goodiesnya. My mom sponsor hehehe

3 orang budak comel ni, Aiyris, Dikdi, dengan Anis tolong isi kuih bakar dalam balang kaca

Kerepek ni Pona belanjeee.. untuk diisi dalam goodies tu jugak


Lepas balang kaca tu dah diisi, masukkan dalam beg polkadot ni, sekali dengan kerepek

Mekasih Poli, Porin, my sepupu n makcik semua tolong isi dan susun menda ni cantek-cantek :')

Balang kaca tu pulak, aku tempekkan dengan sticker..design sticker tersebut adalah begini....


Tadaaaa....aku terpaksa letak watermark camtu.. kang ada orang tak bertanggungjawab save, copy dan jual. Nak buat pattern atas doodle ni xpandai :(

Korang yang nak sticker macam ni boleh order dekat page Yusof. Klik sini
Memang puas hati lah dengan stickernya siap ada lebih lagi dari yang diorder.. thanks Yusof!

Alia pun nak tolong lekat kan sticker tu atas balang kaca


Macam ni :)

Design yang sama tapi aku edit sikit untuk buat signboard camtu.. konon after kenduri aku nak simpan la kertas ni siap aku limined lagi, untuk wat kenangan.. sekali ada orang curi batang kayu tu, sekali sign ni pon depa amik....ciss




Ni pulak design untuk fridge magnet. 
Doodle tu je doodle aku, yang bunga-bunga tepi-tepi tu *credit to Google.

Ni Poli and Porin la sponsor fridge magnet ni...hehehe makasihhhh.


Cakkkkk!!! Sapa nak? Ada lagi kat aku beberapa keping...meh datang amik...hehehe 


Okay sapa nak order fridge magnet macam ni boleh kontek blog ni.. klik sini.

Doodle tu pun aku guna untuk buat bunting. Buat untuk majlis belah Meorsoleh sekali, just tukar tarikh dengan pantun je...ahaks!

Majlis belah aku.
Bunga-bunga tu je *credit to google

Majlis belah Meorsoleh.
Bunga-bunga tu je *credit to google

Tengok kat belakang tu, bunting-nya! Cun gilaa aku order dekat RG One, Gerik :P

Now untuk guestbook corner lak. Ni semua mastermind-nya adalah Pona! Beliau kan suka menda-menda cute macam ni.

Untuk backdrop

Alas meja

Segala bentuk mulut hihihihi

Misai 

Pona jadi model

Semua ni kawan Pona yang buatkan. Sapa nak, tanya Pona la ye.

Ini pulak guestbook-nya..aku order dekat BubbleDilly's. Kreatif kan kan kan ? Owner-nya kawan aku masa kat Mrsm Pendang. Ni link facebooknya. Klik sini.

Tadaaaa lagi......! Photobooth and Guestbook Corner!

Okay masuk cerita bab baju pulak. Ni baju yang family aku guna sepanjang majlis. Bertemakan pink!

Ni baju nikah Meorsoleh.

Ni baju nikah aku. Beli yang dh siap je. Manik-manik tu aku tambah sendiri. Hehehe

Ni baju majlis belah perempuan.

Ni baju majlis belah lelaki.

:)

Ni lah baju tersebut. :P

Okay habis dah entry ni, taktau nak taip apa lagi. 
Harap bergunalah link-link blog/fb tu untuk kawan-kawan yang bakal kahwin jugak....hehehe
Jumpa lagi!













1 comment:

~Ati_Hime~ said...

Rajin gile..akak kawen esok x tau la rajin mcm ni ke x...ekekkeke..amik paani je la nnt..hikhik..p/s: Sedapnye kopok bawang itu..hahaha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...