Saturday, May 31, 2014

Ijah's Wedding


24 Mei hari tu, my bespren Ijah a.k.a Bolat selamat dah jadi isteri orang. Tahniah Ijah! Masa tu belum cuti sekolah lagi, tapi Mrsm dah mula cuti dah. Ijah ni cikgu Mrsm Langkawi, sekali dengan suami dia. Senang la korangggg keje setempat :P

Malam before kenduri tu, aku dengan Meorsoleh pun jejalan gi umah Ijah ni, nak tengok gak ape beliau tengah buat kan. Berinai ka, iron tudung ka, tengah makan ka.. alih-alih ngendap dalam bilik dia tengok duk tengah bersembang. Dasarrrrrr..ko nak kawen ke tak ni?? Hahaha. Tapi mase tu goodies-goodies dia semua setel dah.

Then, Ijah ajak kami dengan sepupu-sepupu dia pergi dewan, nak tengok persiapan tempat tu macam mana.. sekali bunga manggar belum dicucuk lagi, so Meorsoleh la menjadi mangsanyaaa... har har har...aku tolong tunjuk jeeerrr :D

Tu dia..fokus sangat heh. Beliau siap ada nisbah-nisbah apetah bagai before nak cucuk bunga manggar tu.

Lepas tu, teman Ijah pegi pasang bunting kecik untuk petunjuk arah ni kat simpang-simpang jalan.

Ooopsss...sebelum tu lupa nak cerita..aku lukiskan sticker doodle Ijah ni..untuk ditempek kat goodies :)
Dan semestinya aku send design ni dan order sticker dengan pelekatku.blogspot.com


*************************************************************************


 Di pagi kenduri...........dot dot dot..selfie dulu sekeping dua...kikiki

Semangatnya orang belakang tu..haha


Kitorang sampai awal sebenarnya nak tengok Ijah nikah, sekali terlepas sob sob sob..sampai masjid tengok dah takde orang...tu yang melepak dalam kereta sambil tunggu jam kol 12 pm. Maap ler Ijah.

Pengantin pun tiba. Gojes sangat Ijah pakai baju kaler niiii.. tengok la bunga manggar laki i buat. Haha



Kacau pengantin makan sattttt...ala korang mesti makan sikit jeeeee kannn...pasni second round..hahaha. Rasa tak percaya lak kawan aku dari darjah 1 yang rahsiakan nama dia (mula-mula masuk sekolah tu), dah kahwin. Hehehe...tahniah lagi sekali Ijah..pasni nak tunggu Ijah Junior pulak :P


Jumpa la ex-Mrsm Pendang semua!! Tengok tu tangan tak boleh dok diam. Member aku ni siap cakap, even aku pakai baju apa pon, still nampak muka cam cikgu. Haha. Nak buek camnoo, natural begini dahhhh. Seb bek tak terpakai name tag.

Tak pasal-pasal tahun ni dua kali korang kena datang Gerik...hehehehe

Dari kiri, Khal, Zaf, Wani, Khay, Ain, Aku dan Tirah

Tunggu turn nak bergambar dengan pengantin depan pelamin.

Temanya ala-ala Jepun sikit...hehehe bunga sakura pon ado.

Ni amik kat page abang Lan. Photographer Ijah. Monopod timeeeee.

Ni pulak cilok dari Zaf! Ni lah hasilnyaaaaaa selfie guna monopod tadi :P

Lagiiiiii :D

 And then, disebabkan photographer kahwin aku dengan Ijah ni sama, so beliau bawak la album kawen aku yang dah siap tu. Hepi berganda lah kannnn.

Peaceeeeeeeeeeeeeeeeeee ^^


Hepi dah siap dah albumnyaaaaaa! :)

Nanti update lagi. 
See ya!








1 comment:

Ku Azniza said...

cantik ahh gram tgkk

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...