Thursday, May 15, 2014

7 Mei 2014


Alhamdulillah umur dah genap 26 tahun.
Rasa tua pulak..kalau 25 tu still rasa muda...kehkehkeh...poyos..
Biasa-biasa je besday kali ni tapi lain sikit lah sebab dah ado laki kan.
Apa bezanya?
Sebab bila kita mintak hadiah dia cakap cenggini:

Aku: Awak mana hadiah besday saya? Heeeeee

Meorsoleh: Sayeeee lah hadiahnya. Seronok tak? Kikikiki *sambil buat gaya menggedik*

Aku laaa dia ni kannnnnnnn :)

Hihihi..esok pula hari guru..ada sambutan dekat sekolah..so sepanjang hari tak payah masuk kelas. Tu yg heaven tu kan. Pastu pulak ada jamuan makan. Memang melekat la aku kat situ lelama.


So aku nak wish Selamat Hari Guru untuk semua guru di dunia ni terutamanya arwah abah, cikgu pertama dalam hidup aku, mak aku, cikgu yang mengajar segala2nya, cikgu2 aku di Tadika Kemas, SKTSGJ, SMKSISII, MRSM Pendang, MRSM Taiping, Matrikulasi Perak, UPSI, SMK Kenering dan tak lupa jugak untuk my makcik pakcik, my kakak, my mother n father-in-law.



Sedih pulak bila baca komen sorang cikgu ni yang pernah kerja dengan arwah abah. My father is a great teacher. Bukan nak bangga tapi tu lah ayat yang kawan-kawan ayah aku cakap dekat aku. Even pengetua dekat sekolah aku ngajar sekarang ni pun admire dengan cara ayah aku kerja.. tapi bila orang cakap camtu aku senyap je la, mampu senyum je sebab aku tak tau camna cara ayah aku kerja, camna komitmen dia, camna dia jaga hubungan dia dengan anak-anak buah dia, camna dia jadi seorang yang sangat bermotivasi dan camna dia tackle hati student. Aku tak sempat nak belajar dengan dia. Belum sempat abah turunkan ilmunya kat aku dia dah dipanggil menghadap ilahi.. Sedih hati ni Allah je tau. Terngiang-ngiang kat telinga aku masa arwah cakap; "Abah nak at least ada lah sorang anak abah jadi cikgu"...tapi abah tak sempat tengok pun..now kakak aku pun dah jadi cikgu..ermmm...kalau abah ada mesti abah bangga kan... :')


AL-FATIHAH

Bila dah jadi cikgu ni, banyak gilaaa menda yang aku nak tanya dia, banyak gilaaa menda aku nak belajar..tapi tak dapat la semua tu kan. Seriously takda kepuasan bekerja tu sebab banyak sangat kekurangan aku ni dan lepas tu aku taktau nak mintak nasihat siapa dalam bidang ni jugak :(

Takpelah..saje luah perasaan...heeee...ape-ape pon selamat menyambut hari guru esok! 16 Mei 2014







6 comments:

timm_bill said...

selamat hari guru!!!

aizu's life said...

epy belated bday paani!!
sukeee sgt dtg cni sbb katun comel2.. sudilah kiranya lukih pic hamba.. ekekekekke.. slamat ari guru!!

Yousof Ngadi said...

Alhamdulillah.. kita dah sebaya tapi saya belum ada hadiah yang halal macam tu.. Seronok² hehe :3

Selamat hari guru buuat semua manusia yang bergelar pengajar, tanpa kalian siapalah kami.

Arwah abah pergi meninggalkan bayak jasa, inshaAllah dia tenang di sana. Al-fatihah.

♥ p a a n i ♥ said...

timm_bill: thank you! :D

aizu's life:thank you jugak. bole je lukis hehe

Yousof Ngadi: haaa bila turn hang lak ni? jgn lupa jemput..hehe..thank u..

HEMY said...

mekasih bertandang ke blog aku..waa..artist ni..sama hobi la kita

Ku Azniza said...

kite 25 hahaha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...