Wednesday, February 26, 2014

Hias kelas dan program lestari


Alkisahnya Jumaat lepas, petang, budak-budak kelas aku ni ha semangat ngajak datang kemas kelas and hias kelas. Aku pon okay je la, lagi bagus budak-budak ni nak tolong aku. Takdelah mak kena wat sorang-sorang noks! Hehehehhhhheee


Cantek tak? Ni aku tak guide-kan diorang langsung. Diorang reka sendirik. Bernas.

Haaa..yang pagar ni baru idea aku. Tapi diorang la yang kena potongkan. Hahaha

Cikgu nok jugokkkkk!

Kekonon macam langsir laaaa..Takpe layankan aje. Canteks jugokkk.

Banyak lagi tak siap sebenarnya nih. Tapi slow-slow sebab bahan pun tak cukup. Kena gi cari lagi apa benda yang boleh guna untuk cantekkan kelas ni lagi. Harap minggu ni dapat la lepas 80 markah. Pleaseeeeeeeeeee!! 

Ni lah anak-anak didik yang bersemangat n rajin datang tolong. Thank youuuuuuu :D

Lepas tu, hari sabtu punya cerita pulak. Aku pegang persatuan Sains n Matematik. Untuk program lestari ni, persatuan aku kena jaga/cantikkan taman herba. Bayangkan aku ni manelah pernah nak bercangkul segala, sekali aku yang jadi ketua? What theeeeeeeee.. tapi takpe seb bek ada pakcik yang tolong ajar aku macam mana nak campurkan simen dengan pasir tu. Sebabnya kami kena dirikan tiang untuk pasang pagar. Nak berpagar pulakkkkk.

Tudiaaaaaaaaaa. Style tak? Kahkahkah. Student aku punyalah marah aku posing dengan cangkul ni kekonon aku lah yang campurkan simen tu...padahal diorang yang buatkan...aku tolong bagi arahan + posing je....kehkehkeh...biasalahhh, boss kannnnnn, datang bagi arahan jeeeeeee. Tapi nak suruh depa rajin tu sampai kena belanja milo ais sorang satu.

Aku suruh semua orang berlakon macam tengah buat kerja, 
tapi aku je paling yang tak pandai berlakon! Nampok beno berlakonnya.

Muka kantoi noks!

Okaylah sambung citer lain nanti. Bye!



3 comments:

~Ati_Hime~ said...

Cikgunye mane? Hihihihihihi

♥ p a a n i ♥ said...

hehhe cikgunye yg beso tu...kiki
akak...nak nama penoh n alamat boleh? anta kt emel sy: fafa0705[at]gmail.com

Ku Azniza said...

kalau cikgu rajin cm ni best la. semangat.dlu pon kite suka hias kelass... bila menang anugerah kelas cantik tu puas hati

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...