Friday, January 10, 2014

Trip to Korea: Day 6 - Nami Island + Namdaemun




Khamis, 28 Mac 2013.

Tak tercapai jugak hasrat aku nak habiskan entry Korea sebelum tahun baru...kehkehkeh. Happy new year everyone! Now aku nak cerita pasal Nami Island pulak :)

Ape kata layan je gambo dulu sebab sesungguhnya aku maleh nak menaip banyak-banyak :P


On d way nak naik train..sempat snap lukisan dekat dinding dia...





Laluan untuk roda beskal


Pemandangan dari dalam train


Perjalanan dia jauh jugak...2 jam kot? Lupa pulak. Sampai tertido-tido dalam tu.


Okay dah exit dekat Gapyeong Station..nampak tak teksi banyak yang menanti?


Ape-ape hal, kita gi sini dulu amik map :)


Gapyeong Station

Lepas tu, kami naik teksi untuk ke terminal feri yang nak ke Nami Island.


Okay sampai! 


Meh beli tiket dulu :)



Cute~



Ticketnyaaaaa


Beratur untuk naik feri..



Jom ramai-ramai naik!


Malaysia tetap di hati :D


Seronok kitorang tengok ada bendera Malaysia kat atas feri tu


Kejap je perjalanan dia then sampai..kat situ pun ramai orang beratur yang dah nak balik


Saki-baki salji



Pokok-pokok winter sonata!!!!



Okay layan gambo lagi ye pasnih.




Nak buat love tak jadik haha







Kalau pergi time winter mesti lagi best!!! Next trip, winter pulak joms?




Poyoooooooooooooo!!! ^^



Boleh buat cover album....hehe


Dalam toilet ni..nyempat snap kehkehkeh


Siap ada buku kauuuuu. Seb bek aku xfaham...kalau tak, lagi lama laaa


Yang hijau tu botol-botol kaca




Tempat citer winter sonata..:)


Ini bukan salji ye rakan-rakan







Kalau jejalan dengan family elok la naik beskal ni! Mesti best reramai kayuhh



Bangunan baru nak dibina..









Kedai ni dia tampal semua gambar-gambar pelakon winter sonata.


haa tu diaaaaaa









Basikal ni diorang cakap basikal yang digunakan dalam drama winter sonata ittuuuwww


Tupai comel....tengok telinga diaaaa..banyak kot kt sini.





Aku paling suka pokok yang ni~~~!!





Statue hero n heroin winter sonata :)





Cak! orang ketiga muncul! Hikhikhik


Love triangle gituuuuww




Lama gak masa ambil untuk pusing-pusing satu pulau tuuuuu...bila dah penat n lapar...maka kami pun pulangggg...naik feri yang sama dan teksi balik ke gapyeong station :)

Lepas tu pergi Namdaemun!

Namdaemun ni tempat untuk beli kerongsang yang comel-comel plus murah-murah..ada satu kedai tu dia biasa jual beli dengan orang Malaysia..memang murah gila boleh dapat kerongsang dia..


Gerai makanan sepanjang jalan kat situ







Haaaaaaa...silau mataaaaaaaa!!


Pilih-pilih hehehehee kerongsang aku beli 3 set jer..untuk aku, mak dan mak certain somebody.
Kakak-kakak aku belikan cincin, yang lelaki pulak tak payah lah. Haha

Lepas tu, balik Itaewon, kaki lenguh sungguh berjalan sepanjang hari. Singgah kedai makan bibimbap!!


Bibimbap ni kalau korang lambat gaulkan lauk-lauk dan lambat makan nanti nasi dia berkerak..sebabnya periuk hitam dia tu panas bebenorr..lepas tu, aku tuangkan sup tu dalam nasik, sekali kena tegur dengan tuan kedai, katanya salah makan macam tu....hahaha... ko kena suap nasik tu dulu, then baru hirup sup tu guna sudu...selang seli gitu...tak boleh campurkan sup tu dalam nasik tu terus... manalah aku tau...aku kan gelojohhh.



Ni la tuan rumah kami, Mr. Gae.. dia datang nak confirmkan yang kitorang balik esoknya....sebab dia nak hantar pekerja kemas bilik kitorang...

Malam tu lapau lagik..makan megi!!! Hihihi

Okay esoknya kami dah nak balik Malaysia...rasa tak puas pulak jalan-jalan..nak pergi lagi boleh? :)



1 comment:

Siti Khairiyah said...

bestnyee. aku x sempat pergi nami island masa tuuu...

xfemes lagi kot ek? Entah leee.. huhuhuhu..

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...