Monday, December 9, 2013

Trip to Korea: Day 4 - Myeongdong + Forever 21 + Sindang + Banpo Bridge


Baru nak merasa cuti sekolah ni wei... Jadi pengawas Spm kan..lepas tu kena kursus induksi (now orang panggil program transformasi minda a.k.a PTM), 5 hari kat Langkawiiii...then sambung pengawas Spm... lepas tu final exam pulak 2 hari...dan macam-macam lagi...now baru free sikit. Okay sambung cerita pasal Korea :)

Selasa, 26 Mac 2013.

Plan harini adalah nak pegi Myeongdong asalnya...sebab nak sangat-sangat pakai Han-Bok freeeeeee...tak yah bayar...hehehe. Cuaca seperti biasa sejokkk..even dah masuk musim bunga pun still sejuk lagi... bunga pun takda tumbuh sangat...baru nak pucuk2 gituuuuu... Nak tengok bunga nanti tunggu next entry...ada satu tempat tuuuu penuh gila bunga :)



Poyo je dua orang nih......haha

Sebelum bergerak haruslah mengisi perut dulu dengan kebab!

Sedap giler kebab dia nih.. sampai sekarang duk teringat-ingat.



Brader ni lah yang boleh cakap melayu...tabik spring...tapi sikit-sikit je la... like "Nak pedas taknak pedas?". Ada 3 orang sebenarnya yang jaga kaunter plus tolong bungkus-bungkus kebab ni.. ada sekali tu masa aku tengah beratur nak beli (ramai weii orang suka kebab ni), ada rombongan baru sampai rasanya orang melayu jugak...tapi geng-geng aunty uncle la gitu..sebab dengar diorang kecek melayu.. 

Sampai je diorang kat kedai ni, (kompem diorang lapar sebab sejuk), terus diorang TERpotong line aku tengah beratur tu..ramai pulak! Aku macam hangin jugak tapi diam je la...pastu brader kebab ni kata kat diorang; "Didn't you see the line? How can i give you, it's haraaaaammmmmm". Hahahhaa...ades...pastu terus makcik-makcik dan pakcik-pakcik tu beratur balik....diorang xperasan ada line rupanya...

Cantek-cantek hokay casing kt sini, tapi sayang i tak beli noks. Nak jimat duit kononnya.


Okay dah sampai Myeongdong!


Snap pic dulu.


Namsan Tower kat belakang.

Nature Republic. Kat sini banyak kedai komestik.


Tu haaaa. Tony Moly, Holika holika dan lain-lain.


First, kita serang Seoul Tourism Center dulu, dalam bangunan Forever 21.
Kata nak pakai Han-bok kan? Hehehehe


Kebetulan masa kitorang datang tu kosong je, 
so xyah tunggu turn, tulis nama then terus pakai! hihihi


Tada~~~ Kenal tak ahjumma kat tepi sekali ituuuuuuuwwww?


Ahjumma segan pakai baju orang kaya.


Ni baju orang-orang kebanyakan. hahahahhaa maap kak nonyy


Ada pakcik dari Malaysia jugak tolong snapkan gambar ni..



Pinjam anak pakcik tu tadi...hehehe thanks uncle!



Menggoda cik non!









Okay, lepas dah puas snap gambar, kami pun keluar jalan-jalan sekitar Myeongdong tu.


Kak nony dengan kedai feveretnya. JYJ punya la katakan.


Nampak tak Min Ho usha aku? Eh.




Kiut-kiut je dia punya bedakk!! Geramm.


Bedak ke blusher ke tak tau la aku...haha








Now kami on d way ke kedai CD yang dikatakan murah berbanding tempat lain, (padahal tak beli pun saja nak tengok. Haha). Kedai tu terletak dekat 3rd floor, bangunan Nature Republic...kat situ Nature Republic ada dua, masuk NR yang besor tu..bukan yang kecik.


Haaa....peminat K-pop sekalian mai mai pilih!



Dari sini nampak dah CD B.A.P...hohoho..tapi aku tengok je laaa.



Dapat pegang pun jadiklahhhh.





Lepas dah puas shopping plus jalan-jalan cuci mata, kami pun balik hantar barang-barang sebab petang tu, pakcik and makcik (kami panggil ibu) nak belanja makan tteokbokki/rabokki kat Sindang.. Kami duduk serumah dengan diorang..diorang pulak datang Korea sebab nak melawat anak lelaki diorang yang jugak merupakan classmate Lan... 


Ni lah kedainya! 


Pintu masuk.


Ni macam jeruk.. patutnya makan selepas habis makan, macam pencuci mulut lah jugak.



Ini lah rabokki nya..boleh order yang seafood je la sebab daging tak halal ye rakan-rakan.
Ni gambar sebelum....tengok pulak gambar selepas....jeng jeng jeng...



Tadaa~~~~ Terliur tak???


Oh my god, aku pulak yang terliur sekarang...ciss... sedapnyaaa!!!!


Serius sedap! Ada udang, rice cakes, sayur kubis, meggi dan jugak telur..



Ni la family ibu~~ Thanks sebab belanja kami makan :)


Lepas kenyang, posing kat luar, ada owner kedai tampal autograf-autograf artis Korea 
yang penah datang makan dekat kedai ni... hehehe


Ji Suk Jin~~~


Ni autograf ex-boypren aku, Kang Gary. Hahaha


Now kami on d way ke Banpo Bridge, sebab nak tengok air pancut warna-warni kat jambatan dia tu.



Layan vid kat bawah. Hahaha


Kat sini pun ada telecom hokayhh...kembang idong Pona..haha



Sampai Hangang Park! Then Banpo Bridge tu dekat je dari sini. Masa ni tanya direction dekat sorang ahjumma ni, kami cakap English beliau balas Korea, last-last, kami bantai cakap Melayu, dia cakap Korea tapi faham jugak direction yang dia bagi tu...hehehehehe. Sebab lepas tu, terjumpa Korean yang boleh cakap bahasa Indonesia...dia cakap dia pernah kerja kat Indonesia 3 bulan macam tu la.. dia pun tolong jugak tunjukkan arah... last-last kami jumpa jugak sungainyaaa...








Masa ni kitorang dah terlepas dah air pancut warna-warni tu..dia ada masa dia.. nak tau kena google... kitorang pun mintak tolong ada couple Korean kat sini tolong google kan...dia cakap next air pancut lambat lagi...so kitorang decide tak mau tunggu nak balik cepat-cepat sebab sejok nak mampos! huhuhu


Bila balik je, sempat cari buah strawberi ni...manis gilaaaaaa!!! Tak nyesal beli.

Okaylah...sampai sini...nanti kalau ada masa, aku sambung lagi. Letih menaip.
Byebyebye :D




3 comments:

ct cucubi said...

best best best...
salute dgn brader kat kedai tu.
sound direct je..

Cik TeN10 said...

Hahahaha.aku kan dh siap taip utk semua entry msa dekat korea lg.tp sbb malas nk msuk gmbaq plus kamera tggal kt kg kt mesia terbantut nak updtae cerita percutian kt korea.bhahaha

Makanan dia mmg sedap kan weh.pedas tp sedap.aku pn mkn seafood jgak.1 periuk besaq tu kami mkn 2 org ja kot.smpai licin aku hirup.hahaha kalah perut gajah wehh

♥ p a a n i ♥ said...

ct cucubi:
bagus gk brader tu..xde la org yg tgh beratur tu rse bengang kan...hehe

Cik TeN10:
sedap kan?? aku cam wehh nak mkn lagiii!!! sedap gilaaaaaa.
Mcm mane bole tertinggal kamera tuuu.hahahha xpe xpe..nti blik msia bru gi amik balik..kan ku nantikan entry korea dri ko! :P

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...