Tuesday, November 5, 2013

Trip to Korea: Day 3 - 63 Building + Hongdae + Hello Kitty Cafe + Trick Eye Museum


Isnin, 25 Mac 2013.

Pagi ni suhu dalam 3 darjah celcius..sejuk jugak tu..tapi kalau malam lagi menggigil.. malam bila bercakap mesti kuar asap dari mulut..jakun gilaaaa...kikiki So harini kami nak pergi 63 building, Hello Kitty Cafe dan jugak Trick Eye Museum... Tiga tempat ni dekat-dekat jer so pegi dalam satu hari dah cukup :)

Before berjalan-jalan posing dulu depan rumah....

Ni la rumahnyaaa...ownernya nama Mr Gae.

Nama tempat kitorang tinggal ni...ines inn...sila google :)

Okay next destination!

Snap pic sambil menunggu train.

After keluar dari stesen...terus tunggu shuttle bas untuk ke 63 building.. sambil menunggu tu..ada oppa jual buah limau...ape lagi haruslah teringin kan...kompem-kompem buah limau camni dari Jeju Island kan? Sekali tanya, betul tekaan aku.... har har har

Sedap jugak limau ni, manis gila buah-buah kat siniii...
Strawberry dia lagi la ummmphhh!


Tu la oppa yang jual buah limau tuu...beliau cakap harini (masa tu) memang cuaca sejuk lain macam...angin pun asyik bertiup je...memang sejuk..dia pun pelik sebab selalu tak macam tuu... aku pun siap pakai sarung tangan... selalu time malam je baru pakai...ni siang pun dah sejuk.

Jadual shuttle bus tu...masa ni duk menunggu lagi



Okay, bas dah sampai!

On d way to 63 building...nampak tak Namsan Tower kt atas tu?

Pintu utama 63 building

Okay dah sampai 63 building...tempat ni sesuai kalau korang nak tengok pemandangan bandar Seoul... sebab tempat ni tinggi...siap ada teropong... aku tau tempat ni pun dalam citer my girl kalau tak silap... yang hero/heroin cakap kalau tahan nafas sepanjang naik lif ke tingkat 63 tu...hajat kita akan tercapai....kehkeh...aku try la tahan nafas tapi xmampu laaa...biase laaa semputtttt. Dalam running man pun rasanya ada yang scene kat sini kan? Episod berapa tak ingat dah... :P

View dari dalam lif..masa on d way ke atas..


Mintak oppa dalam lif tolong snapkan...selalu orang cakap'cheeeeseeee'...
tapi beliau cakap 'kimmmchiiiiii~~~~' Hehehehhee

Takde orang nak snapkan..snap sendirikkk jerrrr... 
tak ramai pun orang masa kitorang datang ni...


Brush art





View dari atas :)


Hangang River




Okay lepas dah puas dekat 63 building...kami pun pergi Hongdae...nak carik Hello Kitty Cafe.. Cari dalam peta pelik apesal la takde Hongdae ni...pening jugak..pastu baru teringat baca kat blog ni yang Hongdae tu memang takde pun dalam peta sebab dia singkatan untuk Hongik Univ...Kihkihkih... 


Dah sampai kawasan Hongdae..banyak muda-mudi kat sini.. kitorang pun ambik kesempatan tanya direction kat oppa hensem. Wakakkaa. Oppa tu baik betul dia suruh kitorang ikut dia..pastu dia tunjukkan simpang nak ke Hello Kitty Cafe tu... Pastu biler dia nak balik, siap byebye lagi.. Komawo oppa!

Biler nampak je Watson ni...belok la ke kiri tu..nampak tak jalan kecik tu? 
Sebelah tu jer Hello Kitty Cafe nyaa.....hihihihi

Cak!!!!!

Posing dulu ape-apehal...pasni baru mentekedarah..





Nak pengsan tengok! Kiut sangatttt..







Nak minum pun tak sampai ati...kiikiki rasa nak simpan dalam pokettt.





Lepas kami dah kenyang...terus bergerak ke Trick Eye Museum.. Muzium ni macam dalam pasar sikit...taktau la nak panggil pasar ke tak sebab ramai orang jual-jual tepi jalan tu.

Tada~~




Harga dia yang 13000 won tu...

Okay sila layan gambar je lepas ni yeeee...
sebab kat sini korang MESTI snap gambar! :)



Semuanya lukisan je tu..tapi nampak real kan?













Kat sini patutnya kena ada 3 orang..sorang duk bucu sana...sorang duk bucu sini..
sorang lagi snap gambar..baru nampak perbezaannyaaa...hehee ni sbb kami 2 orang jer :(


Saiz berbeza kalau berdiri kat dua-dua bucu tu...even orang yang sama snap







Broom brooooommmm


I believe i can fly~~~~~~

Jadi angel kejap....hahaha



Retissss

Retis lagi sorang





Haaa??? Amacam? Apekah trick ini? Hihihihi



Dalam tempat last, yang banyak cermin...
konfius yang mana satu reflection dengan orang yang betul.


Yeayyy!!! Habis untuk entry ni.... tapi still belum habis entry Trip to Korea ni.
See you next time :)



11 comments:

Cik TeN10 said...

ahaa.trick eye museum ni aku tak pi. tapi aku penah gak la pi kat jepun ni.mmg syok kan. kreatif gila kot. nak amik gmbaq pn kena kreatif gak nak bg nmpak real kan.

aku pya cerita kt korea dok stuck dlm draft lg weh.nk msuk setahun dh pun. cerita dok terperam lagi.bhahaha kl mood blogging kelaut cenggini la jadiknye.hahaha

ct cucubi said...

arghh jelesnya~

~Ati_Hime~ said...

Lamenye tunggu episode bersambung nih.. :)

♥ p a a n i ♥ said...

cik ten10: kt Jepun ade gak?? weh teringin weh nak gi Jepun...:D:D:D
takperrr..ko update dulu resepi bread balls tu...hehehe

ct cucubi: best best...tapi Malaysia pun banyak tempat best. :)

~Ati_Hime~: hehehhe takde masa la nk update kakk...ni nak cuti sekolah ni boleh la update...hehehe tp kne jaga exam spm pulakkkk...kikiki

MuhaMMad sYazwAn z. said...

hai kak.... bestnye trip kali niiii

Anak Wak Mail said...

nak pegi korea jugakk!!!annyeong...hehe

Ku Azniza said...

eeeeiii bestnya gamboooo... cun n unikk

Dianadiah Duniaku said...

Cantiknya tmpt2 yg ada dekat korea...bila la kita dpt p sana...

niedaida said...

wahh..untung lah kak..sampai ke korea pergi hmmm =( Nieda sekolah lagi xdpat nak merase semua ni..kene lah tunggu huhuhu.Btw hai Paani dah lame tak singgah ^_^

shada wentz said...

hmmm bila laaa dpt p sana T_T

♥ p a a n i ♥ said...

MuhaMMad sYazwAn z.:
hai dik...best jugakkk :)

Anak Wak Mail:
Jom kite wat rombongan cik kiah gi korea....ehehehe

Ku Azniza:
kat trick eye museum tu mmg gitu...hehe unik2 semuanya

Dianadiah Duniaku:
InshaAllah one day nanti turn awak pulak :)

niedaida:
mane kamu menghilang? exam kah? hihihi

shada wentz:
jom la gi koreaaaaa...now ada kwn akak gi winter trip 17 hari kauuu. Sonok beliau. huhuhu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...