Wednesday, June 12, 2013

Puyuh


Sedih plus stress aku sekarang sebab terlanggar burung. Balik sekolah tadi pergi pekan kejap beli barang sikit. Bila nak balik rumah lalu la ikot jalan kampong. Sekali sampai kat satu tempat ni, nampak la dua ekor burung duk lenggang2 lintas jalan.

Aku pun bawak je la cam biasa. Takde la tekan brek ke ape kan sebab selalunya burung kalau kereta datang dekat dia terbang kan? Paling bangsat pun dia akan lari laju2. Bila dah betul2 dekat sampai depan kereta tengok2 dia tak terbang jugak.

Aku slowkan kereta pastu dia lari masuk bawah kereta. Takkan aku nak turun gi tengok lak kan...ingatkan dia dah larilaaa..aku pun press minyak, jalan. Sekali dengar bunyi geduk geduk geduk bawah kereta. Aku tengok kat cermin atas tu nampak burung tu dah tergolek..dengan bulu2 dia serabai2..

Ya Allah..
Rasa bersalah gila. Serius aku tak sengaja.

Sampai rumah tadi terus gi google burung tu burung apa..rupanya burung puyuh..memang la tak boleh terbang kan? Hish.. Mesti ada orang cakap poyo je itupun nak sedih..well korang tak merasainya :'(

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

~Ati_Hime~ said...

Akak paham perasaan paani..akak pun same..terlanggar roadkill kucing..kucing tu dah mat..ingatkan dah elak..skali terlanggar gak..sedih gile..pastu akak lalu jln tu balik bangkai tu dah ade org tlg angkat..maybe dah tanam kot...kesian gile.. :(

ct cucubi said...

fhm.. mesti rs x tenteram kan.. sbb pernah pagi2 ms mak anta pg stesen komuter die terlanggar kucing yg tibe 2 keluar dr semak dan lintas.. org yg dok sebelah sepanjang hari teringat kucing tu.. huhuhu

♥ p a a n i ♥ said...

~Ati_Hime~
Sedih kan kak mcm tu? rse tak tenangg..tapi smlm sy lalu blik kt tmpt tu tengok dah takde..taktau la dia still idup or dah ada org tolong tanam..

ct cucubi
betul2..sepanjang hari teringat-ingat je kat haiwan tu.. mmg menyesal gilerrr...:(

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...