Saturday, April 6, 2013

Tanda kertas exam pun boleh bikin stress


Ni cerita lama ni..saje nak teringat-ingat.. Haritu marking paper Sains untuk student tingkatan 3..diorang kan before cuti minggu lepas tu ada ujian penilaian 1.. Kemudian ade la satu soalan ni tanya, macam mana cara nak mengatasi kalau gegendang telinga rosak? Lepas tu ada satu pelajar ni jawab, "Pergi jumpa dan tanya doktor." Aku saje la upload kat insta dan fesbuk..biaser la, aku kan kecoohh.. lepas tu ada la 'seseorang' ni..duk mempertahankan jawapan pelajar tu betul.. aku pun muskil jugak bila masa aku cakap jawapan tu salah? Aku upload tu takde pun aku pangkah jawapan dia..sebab aku still bagi pelajar tu 1 markah.. kira okay la dari dia tinggalkan kosong je jawapan tu kan? Yang aku hangin ni apesal 'seseorang' tu punyalah beriya nak cakap jawapan tu betul. Kira aku ni cikgu yang bangang la tak nak terima jawapan macam tu? Gitu? So lepas ni kalau kuar soalan math macam ni:

1) 2x-4 = 0. Berapakah nilai x?
Jawapan: Sila jumpa cikgu math dan tanya beliau.

Kalau soalan geografi pulak:

1) Berapakah koordinat rumah Ahmad dari Sekolah? (aku reka2 je soalan ni)
Jawapan: Jumpalah cikgu geografi dan mintak skema jawapan terus.

Boleh?












p/s: Nanti-nanti baru ai updet pasal Trip to Korea! :)))

7 comments:

fathiahRAIHANA said...

sah sah sangat 'seseorang' tu pun dulu kalanya jawab exam camtu jugakkkkk hehehe. mesti ah back up geng dia ~


eh pi korea eh? cepat la hapdet!

♥ p a a n i ♥ said...

hahaha
seseorang tu bukan student sy.. tp dia kwn kt fesbuk.

ok! nti sy updet! hihihi

~Ati_Hime~ said...

patut la senyap...rupenye g korea..jelessssss...akak dpt join korean association club pun jadikla...hahahaha...cpt updet! :D

♥ p a a n i ♥ said...

ok kak! hahaha.gmbr banyakk..kne pilih2 dulu nk upload yg manaa..tu yg lmbt tu

Dhiya Fariza said...

nice counter. hehehehe biasalah 'seseorang' tu mungkin terasa and bagi feedback yg jawapan budak tu betul sebab budak tu blood related dgn dia kot hahaha. sepatutnya that kid buka minda dan fikir di luar kotak. kalau semua jawapan nak direct gitu macam manalah nak bina generasi yang berminda kreatif dan maju kehadapan.

Nana Liena said...

haha..memang lawak..mati akal masa tu itu yang bagi jawapan logik..hehe..lama dah tk datang lepak sini

pejuang iman said...

terbaik,,,,,

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...