Saturday, March 16, 2013

Langkawi Trip


Sabtu, 9 Februari 2013.

Tu dia..cerita yg sebulan lebih berlalu baru nak hapdate...tapi ada aku kesah? Nak hapdate jugak jugak.. Kalau tak silap aku ni masa cuti Chinese New Year rasanyaa.. kami naik feri.. pukul 6.30 am dah terpacak dekat Jeti Kuala Perlis.. tapi dapat tiket ferinya jam 10.30 am... giler ramai tak ramai orang nak gi Langkawi nih... dalam jeti tu dah macam ikan sardin dah.. tempat duduk pun penuh je. Siap ada yang tido konker 3 kerusi terus... sungguh mementingkan diri. 

Feri kami lettew.. Kenangan-6.

Nak gi cari kereta sewa marilah kita bergambo dulu....

Iklan ubat gigi darlinkkk


Lepas dah dapat kereta sewa..kami pun bergerak cari hotel..hotel dah tempah siap-siap.. Porin belanje. Hotel Landscon (kalau tak silap la ejaan tuu..) Wifi hotel ni laju gila..suka aku.

Ni view dari hotel..

Lepas dah mandi-mandi, semayang-semayang semua..kami pun keluar lagik..untuk mengisi perut yang berkeroncong untuk ana tu.. maka kami pun pergi ke Padang Matsirat.. Poli cakap makanan dekat situ sedap, siap boleh lepak tepi pantaii...so kena cuba lahhh.

Waaaaaaaaaa.........

Rojak campur eh nama dia? Tapi sedap gilerrrrrrrrrrr!! Sampai bungkus lagi bawak balik.

Laksa dia pun sedappp..pekat je kuah diaaa.


Enjoy the viewww....




Lepas perut pun dah penoh... kami pun pergi ke Idaman Suri.. memang tempat ni menjadi idaman suri rumah semuaaaa...segala pinggan mangkuk, periuk, sudip, pisau, suduuu..segala-galanya ada lahhh... dari saiz kecik sampai sebesar-besar alam semua ada...silaa lahhh boronggggg.


Blink blink gambarnyeeee...lip lap lip lap...hahaha


Habis serbu Idaman Suri, serbu pulak Haji Ismail Group.. aku memang dari haritu nak cari beg. Terberkenan la dengan satu beg ni...dah selamat dibeli dah pun..kehkehkeh. Murah-murah la beg dia..berbaloi-baloiii.


Selain beg, kat sini pun ada pinggan mangkuk :)




Lepas habis bershopping dekat HIG, perut pun lapar balik.. maka haruslah makan kan? So kami pergi Restoran Wan Thai... (katanya sebelum pergi situ, better booked dulu, baru senang dapat makanan sebab orang ramai). 



Reserved :)

Nasi + beras terbakar..(simbolik untuk Langkawi)

Tomyam campur

Ayam dalam daun

Ni paling sedap!!!! Ketam lembut...auwwww..

Lepas makan, sebelum balik hotel, sempat merembat t-shirt untuk kenang-kenangannnnn




************************************************************************




Ahad, 10 Februari 2013.

Pagi ni kami decide untuk pergi Underwater World.. aku punyalah excited..sebab first time kan masuk.. haruslah menjadi jakun sebentar... last pergi Langkawi masa form 5 duluu...tu pun tak masuk Underwater World sebab apa tah lupa.. now baru merasa masuk. *teruja*


"Aku mampu berdiri sebelah kaki, kau mampooo?"



On time je datang masa nih sebab brader tu tengah bagi penguin kecik ni makan.

Ada penguin tak reti nak berebut ikan dengan kawan-kawan, so brader ni suapkan dia. Manja betoi.


Ni pulak penguin yang ada kening kaler kuning. Lentikk jee...hahaha


Masyam je ayish..sebab daddy tak belikan cekak princess :P


"Cafe ni bukan ekau punya, tapi eden yang punya."

Breakfast! Then sambung jejalan dalam tu...


Nampak tak patrick tengah berehat kat belakang tu?





Ini Kang Gary.. haha

Member aku cakap yang ni pulak Jae Suk.. kuang3





Lepas balik dari Underwater World..kami pun pergi kilang gamat..Nusantara. Beli la dalam satu paket je..bertahun-tahun dulu tak silap aku masa aku melawat, siap boleh celop tangan dalam kuali yang tengah masak minyak gamat tu)..even menggelegak tapi suhu minyak tu suam-suam je..tangan tak melecur pun..


Gamat gergasi

Lepas pergi beli gamat, bertolak pulak pergi Beras Terbakar...atau nama femes beliauuu Burn Rice gituuu.. Datang ke sini mestilah membeli kain batik kan.. Borong kain batik banyak-banyak... hehe


Tapak beras terbakar

Petang tu pulak pergi mandi dekat Pantai Cenang!!!!! Best gila dah lama tak mandi laut.. View dia pulak sangat cantekkk! Pasir dia putih jeee..tak kaler coklat punnnnn. Bersih jeee.




Umang-umang yang kami kutip dalam laut..melekat kat kaki..sakit gila wooo..




************************************************************************




Now, mari kita kembali ke tahun 2005... hehe.. tiba-tiba terjumpa pulak gambar lama ni..still simpan..bukti pergi Langkawi kannnn..masa tu follow rombongan sekolah abah..lepas dapat je result spm, terus bergerak ke Langkawi..



Mak mudaaaaa...hehehe. Aku pulak muka skema jeee... masa ni kat Skybridge.. yang pergi baru ni, tak sompek nak datang sini...sebab semua sibuk nak bershopping.. sobs.. takpe lepas ni mesti nak kena melawat Langkawi lagi niii almaklumlahh Ijah kan dah ngajar kat sana sekarang...senang la nak serbu rumah dia....muahahhaa..


Jangan main-main..siap snap pic dengan minah salleh lagi...kuang3



Mesti masa ni tensen nak beli makanan, tapi duit takde..so dapat pegang bakul jadikkklahhh kann.


Habis dah gambar-gambar lama.. now back to reality pulak! :D




************************************************************************




Isnin, 11 Februari 2013.

Pagi tu kami balik naik feri jam 12.30 tengahari.. feri seperti biasa sendat gilaaaaaaaaa.. Kesian Poli kena angkut banyak beg bawak baik atas feri.. huhu. Lepas sampai je kat Jeti Kuala Perlis, kami pergi kenduri kawan Porin dekat area situ... lepas balik kenduri pergi Padang Besaq pulak... 

Ladang tebu di sepanjang jalan nak ke Padang Besar




Kat sini aku telah membeli jaket ini!!!! Murah sungguh harganya kalau nak banding kat tempat lain..




Mak :D



Sempat snap pic sunset masa on d way balik.. elok je matahari posing kat tengah-tengah gunung tu.

Jumpa lagi Langkawi + Padang Besar! :)))












2 comments:

niedaida said...

wahhh...selalu g bercuti..heheh..teringat tahun lepas pun g sane..memang best tunggu kak2 mak keluar dri idaman suri tu..bukan main lame lagi heheheh :)

fathiahRAIHANA said...

lepas langkawi padang besar pulakk? Jelesnyaaaaaa haha!

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...