Saturday, February 2, 2013

Mencurii


Student kelas aku haritu mengadu.. diorang kata banyak buku teks dengan alat tulis hilang.. al-kisahnya bila diorang kena pegi makmal/kantin/pjk, beg semua kena tinggal dalam kelas.. bila tinggal dalam kelas, ada la hantu-hantu kelas lain (or kelas tu jugak tak tau la kan), mengorek-ngorek beg kawan-kawan ni haaa... amik buku teks, kotak pensil habis kena selongkar memang kosonggg.. takde alat tulis langsung. Ada yang hilang terus kotak pensil tuu.. hamboiiii... kemain kau mencuri kan..

Haritu ade jugak aku buat sportcheck untuk kelas aku tu.. aku suruh diorang letak semua buku teks atas meja, pastu aku check tiap2 orang punya no. kat buku tu sama tak dalam borangg... sekali semua betul2 buku diorang.. jadi sekarang, taktau la sape yang amik... kelas lain la kot? (pepandai tuduh kelas lain).

Tapi sebenarnye aku tak faham diorang ni tak takut ke mencuri eh? Even mencuri buku tu memang untuk belajar ke, still tak berkat sebab buku curi kannn.. Buat latihan pulak guna pen/pensil yang dicuri tu pun tak berkat jugak.. takkan diorang tak tau? Aku mase kat sekolah dulu kalau terambil alat tulis kawan, pastu pulak tak dapat dikenalpasti sape punya, memang aku tinggalkan je samada atas meja guru kat depan kelas tu, or letak je dalam library wakafkan...hahahaa.. daripada aku amik, tak berkat, baik aku tinggalkan ye dok.

Dulu masa aku form 1, aku memang minat giler2 dengan group Westlife nih.. memang minat giler la sampai sanggup print gambar diorang kecik2 letak dalam beg duit. Pastu pulak ade kezen aku ni baik hati bagi  pelekat Westlife sekeping kat aku. Memang aku simpan je dalam beg duit tu, tak lekat pun, sayang punya pasal.. sekali ada member aku minat jugak dengan Westlife ni, dia pun mintak nak tengok beg duit aku tu... Lepas tu, aku biar je la dia belek-belek.. aku pun sambung bersembang dengan kawan yang lain.. lepas tu, member aku tu pulangkan beg duit aku tu... aku pun macam tergerak hati nak check gambar Westlife tu, sekali yang pelekat kezen aku bagi tu takde! Aku macam terus la syak member aku tu amik kann... aku serkap jarang je, terus aku cakap kat dia; 


Aku: "Wehh.. hang amik aku punya pelekat ker?"

Dia: "Eh.. mana ada, cakap baik-baik sikit.."

Aku: "Elehh..aku nampak hang amik tadi." (Masa ni aku teka jee..nak test dia cuak ke tak, sekali betul kauuu.. dia kuarkan pelekat tu dari dalam poket dia, dem yu!).

Dia: "Nah..amikk! (dia pulangkan balik) Eii..macam lah aku teringin sangat."


Bodo tak? Tak teringin konon.. dah kau terang-terang curi pelekat tu, tak teringin hapenye?.. bilaa dah kantoiii mencurii, cakap tak teringin pulak nak amik.. nak cover malu la tuuu... Puuiiiii. Sejak dari tu, memang aku hati-hati dengan dia..takut dia curi barang-barang yang lain pulak..Hahaha tapi tu mase form 1, sekarang dia pun dah insaf kotttttt.










5 comments:

Yousof said...

Benda kalau terbiasa, lama² dah boleh jadi barah. Kesian kalau kecik² dah terbiasa mencuri kan...


Hahah dah sah² curi kata tak hingin, cover baik punya ;D

miss LoLy iEka said...

eeeeee... sape yg buat tu.. nak tauuuuuuu.. hehhe

♥ p a a n i ♥ said...

Yousof:
tu laa..cover baik punyaaaa..bila dh kantoi...haha

miss LoLy iEka:
hahahah hang pun kenal beliauuuuu.

xila dot said...

haaa bengongnye dia....harap2 dia insaf lah tak...baru nk bljar mencuri ke tu?

Dhiya Fariza said...

Dah mencuri boleh siap perli org tuk cover baik. Geramnyaa saya. Hehehe sorry over pulak. Ni elok letak pengawas bertugas kat kelas2.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...