Tuesday, February 5, 2013

Kucing Bunting?


Percaya tak di saat entry ini ditaip, gusi aku masih lagi sakit? Dari Januari haritu, masuk Februari haihhh tak baik-baik lagi? So dengan bersemangatnye aku pergi jumpa dokter gigi petang tadi. Balik sekolah je zaasss pergi pekan. Tak tahan dah gusi ni duk berdenyut ja.. Bila jumpa dokter, beliau cakap betullah sebab nak tumbuh gigi bongsuuuu... Beliau bagi ubat tahan sakit dengan antibiotik je. Ubat tahan sakit tu malas aku nak makan, mak aku cakap tak elok banyak sangat ubat masuk badan.. aku just makan antibiotik tu jerr. Harap-harap okay lah gusi aku lepas ni. 

Lepas jumpa dokterr, aku pergi beli sekotak limau lokam tu, mak aku suruh hantar kat rumah Opah aku.. So bila aku hantar tadi, Opah aku mengadu la pasal kucing dia ni.. minggu lepas aku dah jumpa dah kucing Opah aku ni..aku ingatkan bunting sebab besau beno perutnya. Sekali tadi pakcik aku bawak pegi jumpe dokter haiwan, beliau kata bukan bunting.. kucing tu ada parasit tumpang. Hidung kurap-kurap plus selesema. Perut pulak memboyot sebab kemungkinan ada cacing beranak-pinak dalam tu.. Tak percaya tengok la gambar kat bawah nih...

Besau tak perutnya? 


Punya la besau perut, bila baring, nak bergolek bangun, tak lepas.. huhu

So tadi, dokter tu suntik. Tak tau lah suntik apa.. beliau suggestkan bedah je kucing ni..sebab nak siasat apa dalam perut dia tu.. tapi Opah aku kesiann.. dia cakap, nanti kalau bedah, kot-kot kucing ni mati macam tu je..tak tahan dengan operation tu ke mane la tau kan.. so Opah aku decide biar je lah kucing tu setakat mana dia mampu.. sebab even perut dia macam tu, selera makan dia tetap okay. Cuma nak jalan tu je la macam susah sebab bawak perut kan.. kesiannya T___T.. Harap kucing ni cepat la sembuh. 



6 comments:

meisnani said...

ishhh siannye meowww tu.. ermm :(
operate jela.. cube selamatkan dia..
ermmmm

shima said...

siannya!! tak pernah pulak aku tengok kucing gemuk camni sbb parasit :'(

Cik TeN10 said...

Siannnya dia!.. Dah la comel gila..ishk kl aku la msti aku nangis dh wehh..aku bab2 binatang2 ni sensitip sket.. Hopefully dia cepat sembuh..

Ohh yg skit nk tmbuh geraham bongsu tu aku dh merasa 5 tahun lepas.. Aku punya bengkak tahap nk buka mulut pn payah..2 minggu aku minum air ja pastu mkn buah yg dh dilenyek sbb langsung xleh nk mengunyah sakit gila.. Hopefully kau punya bengkak tu tak teruk sgt la ye..pape pn take care !

xila dot said...

omelnye kucing niiii tp syg die sakit plak...

eh aku punya gusi pon buat hal. hjg mggu ni nak bedah wuaaaa tatot tot ;p

Dhiya Fariza said...

Sorru tapi dhiya sedih dgn kisah kucing ni. Kesianya haaa :'( semoga cepat hilang rasa sakit gigi. Makan ubat pain killer bila perlu aja kayh.

niedaida said...

alahai,kesian lak tengok dia macam tu :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...