Sunday, February 24, 2013

Kuching (Part 3): Jong's Crocodile Farm


                                                           Selasa, 13 November 2012.


Bersambung lagi entry ke Sarawak nih...ni part last ye (punyalah lama peram dalam draft :P) Okay..selasa pagi tu, family makcik-makcik dan pakcik aku, serta sepupu sepapat aku balik ke Penang..aku dengan family pulak tiket balik ke semenanjungnya petang..so kami boleh la jejalan lagi pagi tu.. 


Ni masa hantar diorang ke airport Kuching.. 

Sepupu aku yang kecik tu sedih beno nak tinggalkan Sarawak.. sempat lagi dia cakap "Kita jumpa lagi na Sarawak, lagi sepuluh tahun"... 10 tahun tu lama lagi...haha... takpa..kumpul duit dulu.. So lepas hantar diorang naik flight..kami pun gerak ke Jong's Crocodile Farm.. tempat ni wajib la anda sekalian pergi sebab buayanya sangat banyak! Puas tengok...



Masa kami sampai tu..betul-betul time pekerja tengah bagi buaya tu makan ayam...


Pekerja tu sangkutkan ayam dekat tali tu..then tarik tali tu bagi ke tengah-tengah kolam tu... 
Sapa yang lapar, kena melompat laaa amik ayam tu.. 

And now, lets this pictures below do the talking..









Buaya yang hujung tu aku snap sebab rahang mulutnya dah senget.. maybe tercedera la kot.







Nampak tak muncungnya? Nampak? Kiambang yang tenang jangan disangka tiada buaya...









Haaa.. ni masa buaya tu makan.. 11 am & 3 pm.




Buaya putih ni albino barangkali..





Buaya takde ekor.



Dan lepas habis round dalam tuu..maka kami pun pulang. Memang best la Jong's Crocodile Farm ni. 
Kalau korang melawat Sarawak silalah datang tempat ni. :D






Mak dengan Kak Ida.. owner rumah yang kami sewa tuu :)



Atas flight.. dah malam, tapi still ada cahaya kat langit.





"Haaaaa.. till we meet again, Sarawak!" Kata Alia dan Aiyris :D
Byeeee.










2 comments:

nini said...

bestnya jalan2 makan angin///=D

boongafarra said...

waima farra ni org sarawak,tapi belom pernah jejak kaki lagi ke jong crocodile tu *kesian..kesian*

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...