Sunday, January 6, 2013

Transferred.


Disebabkan ramai kawan-kawan yang 'concern' nak tau kenapa aku kena transfer ke sekolah lain meh sini teman nak kabo. For your information, sekolah lama aku tu ada student berbilang bangsa, Melayu, Cina, India dan jugak Asli pun ada. And then, dekat kawasan tempat tinggal pelajar Asli ni, dah dibina sekolah menengah baru.. so for sure lah, diorang mesti la kena pegi sekolah yang dekat dengan rumah kan?

Bila sekolah lama aku ni dah tak amik pelajar Asli tingkatan 1 (sebab diorang attend sekolah yang baru buat tu), maka, jadilah lebihan guru. Pengetua aku pulak cakap, bilangan guru kena seiring dengan bilangan kelas yang dibukak, tak kira la mane2 sekolah pun sama je konsepnya. Bila student tingkatan 1 berkurang, kelas pun off cozlah berkurang, so cikgu kenalah 'dikurangkan'...atau erti kata lain ditukarkan ke sekolah-sekolah lain yang kosong...so aku antara golongan cikgu-cikgu yang bertuah ituuu...kehkehkeh..

Pulak tu bila aku dah masuk sekolah baru ni, memang aku ganti tempat cikgu Sains yang kosong..haaa memang kenalah sebab aku memang ngajor Sains..rezeki akuuu....yang bestnye aku ade jugak kena ajar Seni tingkatan 3! Hahahahhaa..dah lame aku nantikan saat iniiiii!!! Yeeeeeeeeeeeeehaaaaaa.

Itulah sebenarnye kronologi cerita tuu.. aku tak kesah pun kena tukar sebab aku dah mula suka sekolah baru aku nih! Hehehe :D I will do my best! Ganbateeee!!



Byeeeeeeeeeeeee :D




5 comments:

Cik Lady :) said...

sangat comel ! :D

paan said...

kak mengajar area mana?

♥ p a a n i ♥ said...

Cik Lady :)
Thanks! :DD

paan:
Area gerik :D

Cik Lady :) said...

all the best..
kita bau nak belajar buat doodle,
mohon tunjuk ajar, sifuuu :)

Qu azniza ;) said...

hihi seni.... best kot... suka subject tuu

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...