Thursday, January 10, 2013

Gua stress.



Aku baru lepas habis kelas tingkatan 1 nih. Panas gila hati. Masalah budak tingkatan 1 ni satu je. B-i-s-i-n-g. Bising. Actually bising ni ade dua kategori tau. Satu bising yang keje siap, iaituuu budak ni punyalah banyak cakap tapi keje siap. Yang tu aku tak kesah. Yang aku kesahkan ni yang kategori kedua ni.. Kategori bising tapi keje tak jalan. Lebih kurang half dari budak kelas ni yang tergolong dalam kategori kedua. Menyalin lambat dah satu hal. Plus bersembang bertepuk bertampar dengan member sebelah baik punya padahal aku kat depan duk perati je dia ni, sikit tak takut. Tambah2 bila masuk makmal...budak2 ni terus jadi hyperactive. Kalau tanya soalan, senyap. Time bersembang, rancak gila. Aku dh warning banyak kali pun, 5 minit je insafnye. Lepas tu bising balik. Tak tau dah nak buat macammane. Patutnya tadi lepas salin prosedur eksperimen, terus nak buat eksperimen. Disebabkan diorang ni menyalin tu pun berejam-jam, eksperimen pun tak sompek la nak buat. Terpaksa tangguh minggu depan. Eeeee...serius sakit hatiiii. Bila aku suruh isi buku disiplin (untuk budak2 yang bising + menjawab bila aku tegur), terus cakap kat aku buang je la dia dari sekolah. Amboiihhhh.. Kemainnnn. Marah sikit dah nak merajuk. Padahal dia tu yang cari pasal. Dah la kacau budak perempuan sampai nangis, keje tak siap, berjalan2 buat bising. Kalau nk senaraikan sampai esok tak habis. Hish. Aku rase aku kne belajar psikologi. How to handle class and how to handle stresssssssss. Serius aku stressssss. 


Published with Blogger-droid v2.0.9


7 comments:

Ena's Palace said...

Sabo...tarik nafas dalam2...lepaskan nafas...
Lega tak? hehehe..
Yela murid2 skrg ni da tak mcm kite dulu2...asal cikgu jeling je kite da kecut...skrg kite jeling la sampai juling depa buat derrrkkk je...kite yg dia pandangnye balik! ehh...tiba2 mcm nk stress sama la...haha

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sabau..sabau.. even bukan cikgu kalau sy kat tempat awak sy pun hangin satu badan.. silap2 terus jd wane hijo..hehehehe..

Hanamiko Sakura said...

budak sekarang dengan budak dulu dah lain.. haish, geling kepala,,

Qu azniza ;) said...

wahh best betol bila dgr cite bdk3 skolah ni.. hihi. tp cikgu plk xdpt nk thn.... kdg3 ngn pangai dorg

niedaida said...

kak paaniiii ehehhehe...rindu tak mai sni...jgn stresss kak...nanti cpat tua heheheh..gurau2...:)

Nana Leina said...

Salam kak..lama tak singgah sini..berapa abad dah tau..hehee..akak jd cikgu ea??? huhu.. sabar ea..mmg dugaan..baru tahu susah payahnya nak control student tambah2 yg jenis kepala batu.. hehe.. akak kena ikhlaskan diri..baru rasa tenang ja nak mengajar even perangai budak2 mcm2.. (*mamai2..)

Ezad Skytech said...

budak skrg payah nak dgr ckp...sesiapa pun boleh tension kalau mcm ni...adehhh~

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...