Saturday, December 29, 2012

Cuti makin habes. Sedih.


Hai.

Dah lama tak update blog. Banyak dah taip sebenarnya tapi last-last jadi draft jerrr.. Pemaleh sungguh. Ok, hari ni hari Sabtu, jadiii... just tinggal 4 hari je berbaki untuk cuti sekolahh. Sobs. Serius memang aku bercuti sekolah betul-betul ni tak buat apa langsung. Eh tapi meeting tu aku pergi lah. Aku dah pergi lapor diri dekat sekolah baru. So far, niceeeee. Tapi tak boleh nak komen lebih-lebih sebab baru sehari je melawat kan. Amboi.. melawat konon. Jadi tak tau lagi best ke tak, hopefully best lah kan. Ngeh ngeh ngeh. 

Sekolah baru tu pulak dalam 20km jugak la dari rumah, berbanding sekolah aku before ni just dalam 3km, dengar satu lagu dalam kereta pun tak dan nak habis tengok-tengok dah sampai sekolah. Dan sekolah baru ni, takde sesi petang, semua sesi pagi, maka aku kena praktis bangun awal! *hembus nafas* *tarik* *hembus nafas* *tarik*.

Cuti makin sikit ni maka haruslah aku berpoya-poya dengan Ijah. Ijah ni je laaaa yang sanggup melayan bebelan aku 24 jam. Time kaseh la cik jah.

Me and Ijah

Kalau bersembang dengan Ijah ni kalau takde makanan memang tak sah. 
Sambil bergosip sambil mengunyah. Aktiviti 'menyihatkan' di masa lapang.

Dan dalam cuti sekolah ni la dapat banyak gilaaaa invitation kawan-kawan kahwin. Tahniah semua. Sorry sangat sebab tak dapat nak datang. Aku ni kan, kenduri orang tak datang, nanti kenduri aku diorang nak datang tak? Aaaaaaaaaaaaa.. 

Dannnn lagi, soalan yang sama orang lain tanya mesti "Ko bila pulak nak kahwin?". Yelahhh tahun ni umur 24, tahun depan nak masuk 25 dah. Selalunya aku jawab; "Lambat lagi..hehehe(sambil gelak gatai)". Tapi aritu tengok kat tv, penceramah tu cakap kalau orang tanya soalan tu sepatutnya kita jawab; "Doakan saya :D" Haaaa..yang tu baru betul. Jawapan biar positif dan jugak bagus sebab mendoakan diri kita sendiri jugak kan? So lepas ni sape-sape sila lah tanya aku nak kahwin bila. Tak sabar nak jawab. Haha. 


Ok itu aje.
Babaiiiiiiiiii





4 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

selamat kembali ke sekolah cikgu paani

nur azian said...

sy pon slalu dpt cuti sket jew :)

Syarafi[skyforce331] said...

masa mmg cepat berlalu :D

fathiahRAIHANA said...

ha bila nak kahwin? hihihi. cepat jawab.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...