Wednesday, December 19, 2012

Berita


I've got two shocking news today! 

Pertama, dua-dua sepupu aku dapat 9A dalam PMR. *clap clap*
Bijok-bijok jugak dua orang nihhhhhhh...

Kedua, aku di-transfer-kan ke sekolah lain! Pengetua personally call aku untuk bagitau aku kena tukar..ada surat sampai kat sekolah. Terkejut la jugak sebab aku tak pernah apply tukar pun. Aku pun dah selesa dengan sekolah sekarang. Dah berkawan dengan cikgu-cikgu kat situ, dah mesra dengan student-nya. Off course rasa sedih. Now, aku kena start semuanya balik with new place, new friends, new student, and new environment. Tak tau la nak cakap apaaaaaaaaaaaaaa...sobs.

Takpe takpe. Aku tau ade hikmah disebaliknya ^^




6 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

betul ada hikamh tu.. tukar kat mana ek.. n congrat kat sepupu ea

♥ p a a n i ♥ said...

Tukar dalam daerah jugak.tp jauh sikit dari rumah.dalam 20minit.. hehe thanks

~Ati_Hime~ said...

akak ade teringat satu cerite time induksi dulu diceritekan oleh peg tu sendiri actually dia nk ceritekan psl good stress and bad stress..huhu..dia ni pegawai psikologi kat hospital lain..dia dah best keje kat hospital lain tu..tau2 kene tukar ke hkl..dia consult la boss dia tanye knp kn transfer sedangkan dia x pernah mintak tukar pun and dia pun ingat hospital tu x nak dia dah..so boss dia pun explain la knp dia ditukarkan ke hospital plg bz kat kl..sbb he's the best officer dlm bidang tu..so hospital lain nk gune kepakaran dia in return dia boleh train pegawai lain ..moral of the story, what had happened to him had motivated him to do better in helping others..which is in your case..Allah nak bagi tempat lagi best..amin! hihi :D

Qu azniza ;) said...

aik kena p sekolah mana pulak???

Dhiya Fariza said...

wah congratulation to both of your cousins :) aww sedihnya, but think positive! betul tu mesti ada hikmah insha Allah :)

♥ p a a n i ♥ said...

Thanks kawan-kawan. Hhehehe

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...