Monday, November 26, 2012

My Sister's Wedding Part II: Kuching (Part 1)


Sabtu, 10 November 2012.

Dah settle kenduri kawen Poyu dekat Gerik, now prepare untuk kenduri menyambut menantunya pulakk.
Tak yah nak prepare sangat pun kan, 
prepare duit je laa sebab majlis belah lelaki buat dekat Kuching, Sarawak. Hahaha
Alkisahnya abang ipar aku ni, keluarga asalnya orang Baling, Kedah. 
Tapi ayah dia kerja kat Kuching, so semua tinggal kat sana lah. 
So merasa la kami pergi jejalan ke Kuching walaupun ni second time aku pergi. 
Kali ni kena jalan puas-puas! Hehe

Family aku semua join, termasuk lah family makcik aku.. adik2 mak aku, dalam 4 family lagi. 
Tapi family makcik-makcik aku naik flight dari Penang. Kitorang pulak dari KL.
Balik je sekolah terus aku drive sampai Tanjung Malim, 
then Poyu pulak drive sampai ke Puchong kot (masa tu aku dah kroooh kroooh kt belakang). 
Aku sedar-sedar je tengok orang lain dah drivenye. 
Pojat drive bawak kami semua pergi umah Poli kat Semenyih. 

Masa tu pun dah nak dekat 2 am. So aku rase macam takde motif je nak tido kan?
Sebab flightnyer pukul 7 am macam tu la entah la aku dah lupa. 
Tapi 3 am teksi dah nak amik kami bawak ke LCCT.
So aku decide nak layan citer The Walking Dead. Best woo citer niiii. 
Sompek la tengok dalam 1 episode lepas tu siap2 terus gi airport.

Now tengok gambar la ye. Penat ni ha jari nak menaip...kuang3 






Pengantin dengan Alia.


Tengok budak kecik dua orang tu, sebok betul 'mengemas' :p














Dua orang budak kecik yang gigih tengok beg pusing-pusing kat situ.

Lebih kurang 1 jam 45 minit je nak sampai ke Kuching. Dekat je la. 
Gerik-Ipoh pun makan masa 2 jam, naik kereta la tapi. Haha.

Masa ni family makcik2 aku dah sampai dah. Diorang siap setel dah makan semua. 
Kitorang menyewa homestay kat sini. Ownernya nama Kak Ida, kecik molek, ore Kelate.
So masa sampai tu, Pona call la Kak Ida sebab nak tunjukkan mana homestay tu kan. 
Lagi satu, sebab kami sewa sekali kereta Kak Ida ni, unser, satu lagi kami sewa van.




Lepas Kak Ida bawak kami kat homestay tu, semorang pun relaks-relaks sebab lepas tu terus nak jejalan.
First destination kami ke pasar Sarikin. Pasar ni bukak sabtu dan ahad je.
Sebelum sampai pasar Sarikin tu, singgah tempat ni, yang ada banyak patung haiwan, dinasour pun ada,
sekali terserempak dengan Kwang Soo.


"Acuu..Ayish nak naik Kwang Soo plishhh". 
Pepandai je aku reka dialog Aiyris.

Masa sampai pasar Sarikin tu hujan turun lebat sangat. Sampai nak jalan pun tak boleh. 
Aku sampai lupa nak snap gambar pasar ni...adesss
Kami menung je la kat tepi kedai sambil fikir nak tunggu hujan berenti or tak.
Sekali aku teringat masa datang sini dulu aku penah makan kat satu kedai makan ni, sedap jugak.
tapi kena masuk dalam pasar tu dulu lah.

So Poli decide nak cari la kedai ni sebab dah la hujan, menggigil kelaparan.
Alang-alang tunggu hujan baiklah kita makan duluuuuuuuuuuuuuuuu...hahaha.
Memang jumpa la kedai tuuu, alangkah seronoknyaaaa. Sebab memang lapar sangat masa tu.
Maka, makan la kami kat kedai tu, memasing order nasi ayam penyet.
Sedap!

Lepas dah kenyang, hujan pun dah reda sikit-sikit. Kami pun jalan la beli-beli barang kat pasar tu.
Aku sempat la beli blouse satuuuu.
Sekali kena pau dengan kezen-kezen aku ni haaaa. 
Belikan la sorang selai blouse.

Lepas dah balik dari pasar tu, balik je homestay semua mandi-mandi dan bersihkan diri.
Sebab tadi dah lenjun semua kena hujan. Nanti demam la pulak.
Malam tu pergi makan kat umah abang ipar baru aku tu. Hehe. 
Makan lagiii.



Ahad, 11 November 2012.

Okay, now hari kendurinya pulak. Jeng jeng jeng.
Kenduri belah lelaki ni buat kat Dewan PTPL Kuching. Jam 10 am kami dah sampai.
Lepas tu duduk kat tempat rombongan pengantin perempuan. Sambil tunggu pengantin sampai.
Kakak kepada abang ipar baru aku ni pun kahwin hari yang sama.
So ni kenduri kahwin kakak beliau la, sambil menyambut kakak aku.. 


Pemain Gamelan dari Unimas. Best!!








Masa ni kakak kepada abang ipar aku pun sampai.
Aku snap dari jauh je la. Segan nak pergi snap dekat-dekat (padahal malas bangun HAHA)





Okay, now turn Poyu and her husband pulak.. hehe





Nak zoom, sekali blurrr...adehh.











Pojat and Pona!


Porin!


Ni Shahirah dengan Shahida. Kezen aku. Diorang adik-beradik.

















Yang ni namanya Sharina.


Pemain Gamelan paling muda di dunia.


Aku pun taktau apesal gambar ni jadi macam ni.














:)))






Okay, bersambung nanti ya?



4 comments:

Qu azniza ;) said...

tetibe terasa mcm naik kapal terbang! lawa kot pemandangan

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bestnye p kuching.. da lama tak pi sana.. comel je korang.. yg tdung merah tu bila lagi..wink wink :)

zila manaf said...

wahhh meriahhhnye
kami tak penah g kuching huhu

niedaida said...

best tu g kuching..untung ler ..xajak nieda pun hahah :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...