Friday, November 23, 2012

My Sister's Wedding Part I: Gerik


JUMAAT: 2 NOVEMBER 2012

Kakak aku, Poyu, ni kawen lagi seminggu sebelum cuti sekolah. 2 november nikah lepas asar.
Kendurinya 3 november esoknya, Sabtu.
Minggu tu jugak la aku kena pergi kursus PBS 3 hari. Tapi naseb baek lah kursusnya kat Gerik je.
Aku masa tu dah risau dah boleh ke aku balik awal kursus hari last tu.
Sebab habis kursus dalam jam 5 petang, kakak aku ni pulak nak nikah lepas asar.
Kalau aku balik tepat2 5 petang tu mesti tak sompek nak tengokkk.
Tapi alhamdulillah sempat jugak tengok sebab aku mintak balik awal sejam...HAHAHA
Baik sungguh penceramah itu..terima kasih daun keladi. Eh.
(apesal la bila nak taip kursus mesti tertaip 'kurus'..tapi aku kurusnye tak jugakkkkk whahaha)

So let's the picture do the talking! #kemain





Ni kakak aku sebelum nak ke masjid. Berdebo-debo lettewwwww..
Masjidnyer sebelah umah je.


Haaa..tu la bakal abang ipar aku (masa ni belum sah lagi..kehkehkeh now dah sah dah la :p)


Kami pun nak menyelit2 celah gambo pengantin. Yang baju biru tu pun kakak aku jugak, nama dia Pona.
Abang aku, Poli, yang baju melayu coklat paling hensem tu.


Pona and Porin (kakak ipar aku), bersama-sama Alia(baju purple) and Aiyris(baju kuning). 
Anak-anak buah aku. Alia anak Pona, Aiyris pulak anak Porin :p


Alhamdulillah dah sah dah mereka jadi suami isteri :)
Masa ni memalu nak sarung cincin. Tapi apesal aku yang berdebar? Hehehe


Tak paham ape motif Pona kat bucu tu? Terkenang saat indah lettewwww....hahaharrrhaha





Pengantin dengan family abang ipar aku :)


Maka haruslah anak-anak dara yang posing dulu depan pelaminnnn...
Lepas ni turn yang baju merah tu pulakkk...lalalala


Poyu dengan pengapit beliau, Kak Atun yang sporting habis! :)


Kan? Dah kata dia sporting.



SABTU: 3 NOVEMBER 2012

Okay, now masuk pulak part kenduri hari Sabtu tu...hehe
Aku penat gila Jumaat malam Sabtu tu, dengan selesema nyer lagi, tak sedar bunyi loceng bangun pagi.
Pengantin yang kejutkan aku bangun hahhahahaha dasarrrrrrrrrrr..
Dan aku terlupa nak pakai inai! Aku suke inai! haish! sape suruh terlelap awal.
Tapi naseb baek bukan aku pengantinnye, so takpe la terlupa pakai inai....hehe


Ni bilik pengantinnya yang aku snap sendirik.








With my cousins :p


With Pona!


Mak comel tak harini? Tudung tu aku yang tolong pinkan..ngehngehngeh


Mak dengan abang, Poli. Sama tak muka? 


With Porin! Baju kami memang beli sama corak. Dengan anak-anak buah aku sekali sama..
Tapi tak snap pulak pic dua orang budak kecik tu.


Serbu pengantin dalam bilik :p


Tengah tunggu kekanda sampai...auwwww :D


Sampai pun! Hehe..





Pengantin with familyyyyyy. Nampak tak anak buah aku dua orang atas riba pengantin.
Tengok baju diorang sama dengan kami. Kiut je diorang pakaiiiii.








Pengantin dengan adik-beradik mak. Yang perempuan je. 
Pakcik2 aku pulak tak dapat dikenalpasti ada kat mana...haha



Dan malam tu upacara memotong kek dengan bukak hadiah.. 
Kalau ikut family aku, menda ni macam dah jadi tradisi..rasanya orang lain pun sama kan.
Bukak hadiah dan ada volunteer/paksa rela kena baca wishes dekat kad tu..
Selalunya, masa arwah ayah aku still ada, beliau akan suruh sepupu-sepupu aku bacakan kad tu.
Sorang-sorang beliau panggil pergi depan. Semua patuh pulak tu termasuklah aku pun kena baca HAHA.
Tapi haritu semua sepupu aku menyorokkkkk, malu nak bacaaa..Adoyyy.
Maka, CikTa aku volunteer untuk bacakan kad tu...so setel..

Malam tu semua pengsan depan tv.
Beramai-ramai layan cerita lepas tu sorang-sorang pengsan(tertidur) sampai esok.

Okay itu saje, nanti ada Part II, kenduri menyambut menantu pulak. Next entry yeee :D
Byeeeee.

p/s: Baru dapat sms dari Bolat! Dia dah sampai Malaysia! Seronoknyeeeee!!! 
(tak reply lagi msg dia ni jap after aku publish entry ni.)

p/s 2: Poli, Pona, Porin, Poyu tu bukan nama sebenar, nama manja je gituuuu :DD







4 comments:

~Ati_Hime~ said...

Semua name mule dgn p ek? Comel! Mama pani plg comel! :-)

noure said...

yeayyyyy lepas nih paani pulokkkk. :DDD

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

comel nama korang.. hehehe... tahniah pada kaka awak paani... semoga bahagia hingga ke jannah.. awak pula semoga cepat sampai serunya:)

Qu azniza ;) said...

tahniah. hehe xlama kakak kite pon nak kawen dah...insyaAllah next year..musim kawen skrg ni heheheeh

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...