Sunday, November 25, 2012

Good Luck lah dengan kerja kau Pakcik.


Haritu aku tengah tunggu turn nak kena jumpa pegawai (entah lah ape jawatan pakcik tu).
Aku tunggu turn punya la lamaaaaaa..
Lepas tu aku ingatkan turn tu sapa cepat dia dapat.
Kira sapa yang masuk bilik tu dulu, maka turn dia la dulu..
Sebab aku tengok ramai dah jumpa dah pakcik tuuu..so aku pun ngendap2 la dalam bilik dia.
Aku just nak tengok if dah habis ke belum turn orang kat dalam bilik tu.
Sekali kena maki.

"Saya kata pergi duduk kat kerusi luar tu! Kenapa lalu lalang kat sini! Saya nak buat kerja pun tak boleh nak concentrate! Haishhh. Tak sabar-sabar!!"

Bayangkan la kena maki tu semua orang dekat office tu dengar. Malu gila aku.
Dah la masa tu aku baru lepas trauma, kena maki pulak dengan pakcik tu.
Memang terus aku nangis depan mak aku.
Yeee...aku nampak je garang. Tapi aku cukup sensitif.
Aku paling benci/tak suka/menyampah kalau kena marah depan orang lain. Memang otomatik aku akan benci orang tu.

Lepas tu terus sampai turn aku.
Aku tak pandang pun muka pakcik tu. Menyampah punya pasal.
Pakcik tu perasan kot aku baru lepas nangis so dia cakap slow2;
"Saya bukannya apa, saya buat kerja kena ikut prosedur. Kena ikut urutan. Bukan main ikot dan je. Harini saya banyak betul kerja."
*sambil tunjukkan file2 atas meja dia*
Motif??

Okay yelah aku faham laaa kau kena ikut prosedur kan.
Tapi yang aku tak fahamnya..perlu ke kau maki aku?
Kau tensen sekali pun dengan kerja kau aku peduli apa. Setelkan jela kerja kau. Bukan masalah aku.
Masalah sekarang still aku tak faham apesal kau nak kena maki aku? Apesal?
Kau cakap elok2 tak reti eh? Nak kena aku ajar ke?
Kau tau tak kau buat kat anak orang macam ni..one day nanti orang pulak maki anak kau.

What goes around comes around lah kan.
Tunggu.

Pffftt!

Published with Blogger-droid v2.0.9

5 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sabar je la paani... tp memg serius tak suke org mrah org depan orang rmai..tak pro

certainsomebody said...

ciannye die sobs sobs :(

mieza said...

mmg xde org yg suke kne mrh di khalayak rmai.
sabar je laa..
tu pengalaman tu.
so, pasni kne beware laa dgn ragam2 manusia yg mcm ni

Qu azniza ;) said...

waahh melampau. cakap elok2 xleh ka..

merahitujambu said...

org skang dh kurang adab...

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...