Thursday, October 4, 2012

Sadis


Aku sebenarnya malu nih.
Punyalah tengah bengang tadi sampai boleh terlupa hari.
Duk ingatkan hari ni hari Rabu.
Tu la tetiba update blog wordless wednesday.
Booooo.

Okay. Berbalik kepada bengang tu tadi.
Punyalah aku pulun hias papan kenyataan kelas petang yang aku pegang.
Pelajar kelas aku pun semangat buat nota kecik2 nak tampal kat papan kenyataan tu.
Sekali bila dah siap, pelajar pagi (yang berkongsi kelas dengan pelajar petang) pegi cabut semua segala kertas2 kat papan kenyataan tu.
Dengan alasan diorang dah nak exam.
Cikgu suruh cabut.


Habis kosong!!


Well hello?
Yang kejadahnya pegi koyakkan kertas2 kat papan kenyataan kelas petang tu kenapa?
Dah macam esokkk je pulak korang nak exam.
Beriya koyak lepas tu buang macam tu je dalam tong sampah.
Serius sakit hati!!!

Dah la aku beli semua kertas2 tu pakai duit aku.
Sikit pun duit kelas aku tak sentuh.
Lepas tu semua dah terbungkus dalam tong sampah.
Bengang gila.



Kot ye pun korang dapat arahan koyakkan semua kertas yang ada kt papan kenyataan tu, takkan tak reti2 kot nak cabut elok2?
Lipat and simpan dalam almari kat depan kelas tu.
At least boleh la lagi aku pakai untuk  hias kelas tahun depan.

Itulah.
Nama je kelas pandai, kalau takde adab, takde moral, orang takkan pandang wei.
Sebelah mata pon taknak.

Aku sebenarnye takdelah bengang sangat tapi lebih kepada kecik hati.
Entah lah maybe aku still baru dengan keje ni so cepat kecik hati tu adalah perkara biasaa.
Tapi sape tak kecik hati kan, sebulan lebih kau siapkan menda tu alih2 one day kau masuk kelas tengok semua dah lenyap?
Rasa macam ada lubang dalam hati. Sobs.

Published with Blogger-droid v2.0.9

10 comments:

~Ati_Hime~ said...

akak yg bace pun dpt rase betape sakitnye hati bile org buang barang kite..ish..

Iznie said...

ish3... sampai hati depa... dah cantik2, nak burukkan pulak...ermmm...
sabo je la akak kan.... :(



pssst: rindu dgn sis...lme tak ziarah...*wink wink wink*

alien said...

alahai..
dulu aku pun penah disuruh cabut nota kat belakang tu, tapi ktrg cabut elok2..
kot xcabut pun, buat overlay dgn surat khabar..

Cikgu Ma said...

kalo saya pun sakit hati...tak kan la x consider dengan org sesi petang..at least bagi tau dulu kan..x pe la..sabar je la...

Rtp Farra Arisha said...

if i were in your shoes, i would feel the same way. i would be disappointed too with the pupils ways of thinking and behaving. :(

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

serius sakit hati, tp sabar..sabar.. dunia ne bnyak dugaannya

Prince of Noob said...

saya faham perasaan awak, rasa mcm segala penat lelah wang ringgit selama ni sia2 je, org tak hargai pun. nasib la awak ni jenis sabar. kalau saya saya dah pergi jumpa cikgu kelas pagi tu cakap dgn dia. jgn ingat dia cikgu senior leh buat apa2 suruh student buat mcm2? student2 tu mungkin akal tak panjang tak matang lagi maklum lah budak2 sekolah. patut cikgu yg bagi arahan tu la cakap suruh cabut elok2 atau at least bagitau la cikgu kelas petang. takpe sabar ye.

btw nak cakap chatbox awak tu mcm ada problem tak boleh nak bukak. btw done follow u - Noob

miss fluffy said...

uhh..mmg bengang + kecik hati lah klau gini jadinya..mcm tak hargai lansg kerja tgn org..sbqqq noh

♥ p a a n i ♥ said...

THANKS semua! :)))

Akal yang panjang said...

as-salam..
sehat ke cik paani?
lame xdengar khabar..eheheh.

cik bebel-

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...