Monday, October 1, 2012

Gigi Kapak


Aku rasa aku tak pernah reveal lagi story ni.. Meh sini aku nak story meh.
Let me take you back 18 years ago. Masa tu aku umur 6 tahun.
Dah takpe aku siap kirakan. Pegi simpan balik kalkulator tu.
Ermm #lawakhambar.

Masa tu dekat tadika aku ada satu majlis.
Sumpah aku tak ingat majlis apa.
Yang aku tau, ade sorang penceramah dengan mak bapak kami pun hadir jugak.
Lepas penceramah tu habis ceramah, ada la pulak sesi kuiz.
Sapa dapat jawab, dapat hadiah.

Aku kompem-kompem lah tak dapat jawab.
Nk tulis nombor sepuluh pun tak lepas-lepas. An-an-an.
Lepas tu, budak-budak lain dapat lah hadiah.
Aku yang tak dapat jawab ni duduk nganga je la bawah pentas.

Tapi balance hadiah tu ada banyak lagi, cukup-cukup untuk kitorang yang tertewas ni.
Aku syak cikgu aku dulu memang saje sediakan hadiah cukup-cukup even tak semua boleh jawab pon. Kang balik nanges bawah katil haru kang.

So tiba-tiba penceramah tu cakap;
"Okay..soalan kuiz dah habis, tapi hadiah masih ada lagi.. saya akan panggil sorang-sorang yang belum dapat hadiah naik pentas ok"

Then dia sambung;
"Siapa yang takdak gigi kapak kat depan, naik pentas!"

Aku pon macam errr adekah itu aku?
Sebab memang gigi aku rongak plus dah tak nampak dah kat depan tu. Hahaha.
Aku macam was-was lah kan, kalo pegi naik pentas, kang kalo bukan kau, malu je.
Kalo betul-betul pegi naik pentas tu, kantoi lak satu dewan tau kang gigi kau 'cantik'.

Oh my.
Tetiba ayah aku cakap; "Pegi jeee lahhh."

Aku pon pegi naik pentas tu, sekali betul aku yang penceramah tu maksudkan.
Cisss!
Tapi takpe.
Dapat buku cerita angkasawan!

Kau ada?







:)))



6 comments:

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

sgt kelakar.. msti penceramah nmpk masa cikgu terngaga kt bwah pntas

nazha anua said...

gigi rongak..lawak

Cikgu Ma said...

ok...gigi menarik le tu kena panggil...hehehe

Cikgu Ma said...

ok...gigi menarik le tu kena panggil...hehehe

Cik TeN10 said...

Hahaha..baru ku sedar betapa pentingnya gigi kapak tu kan.. :D

hayatinor said...

terhibur dan tergelak saya baca ini.....murid2 awak mesti sangat suka dan sayang dgn awak......dan kalau dia tahu cikgu dia pandai melukis lagi suka.....

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...