Sunday, October 14, 2012

Entry Merepek di Kala Kebosanan.


Aku baru perasan satu benda ni.
Kalau kita rasa tak suka dengan someone,
bila kita cerita dekat orang lain,
contohnyer mengumpat dia,
lepas tu MESTI kita makin menyampah meluat dekat dia.

Tapi,
kalau kita simpan je perasaan tak suka tu dalam hati,
tak bagitau orang lain,
Lama2 rasa menyampah meluat tu pun hilang.

Entah la semua orang rasa macam ni or tak.
Untuk aku je kot teori ni.
Teori syok sendiri.

Tapi kalau dah betul2 menyampah gila babeng,
memang aku takkan amik tau langsung apa2.
Yelah, nak delete friend kat fb kang obvious sangat la pulak.
So, langkah mudah, hide je post dalam news feed daripada orang yang di-meluat-kan itulah.
Tak la sakit mata bila nak usha news feed.
Hahahahahaha.

Tapi betul lah kan.
Bila orang dah banyak kali sakitkan hati kita,
boleh jadi sampai satu tahap tu,
kita dah tak rasa apa-apa.
Rasa macam no point sakit hati nanti lepas ni sakit hati lagi.

Kan?

Published with Blogger-droid v2.0.9

5 comments:

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

bile kite cite kat org, org tu akan tambah asam garam dan pedas tu yg makin menyampah, kesimpulannya br la kite memendam rasa..hikhik

Ena's Palace said...

paling mudah jgn ambil tahu langsung hal org yg kite tak suka tu...biar kan je ape yg dia nak buat...

along said...

betul tu...^^

mieza said...

betul..
kalau miza sndri, kalau rse tak suka someone tu, miza akn cuba jauhkan dri sekejap dari dy..
t ble rse da cool skit, tegur laa dy semula..
yg pntg jgn cerita kat org, lgi tmbh perasaan bnci kt dy n yg pling pntg buat tmbah dosa je...

Akal yang panjang said...

sgt setuju..sakang kalo nak hemo2 pom, hemo sorg2. lagi cite kat org lagi sakit hati..

tp nak simpan tu, kena byk sabarrrrrr

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...