Monday, October 8, 2012

Assalammualaikum



Semalam pergi kedai haiwan.
Abang aku nak beli arnab untuk anak dia.
Maka, wajiblah aku pun ikut sekali. Ngehngeh..

Sampai kat kedai tu, banyaklah haiwan-haiwan yang dia ada,
termasuklah burung, segala jenis ikan, kucing dan lain-lain.
Bila kami lalu depan sangkar-sangkar burung tu,
tiba-tiba ada suara cakap;

"Assalammualaikummm.."

Terkezut aku. Pusing-pusing pandang kiri kanan, rupanya dia nih bagi salammmm...


Burung tiung


Banyak cakap betul burung ni, duk bagi salam je.
Lepas bagi salam, dia sendiri yang jawab "Waalaikummussalam.."
Kehkeh.

Bila aku cakap; "Hai, hai.."
Still respond dia "Assalammualaikummm"...

Lepas tu, bila kakak ipar aku cakap kat dia "Hai.." jugak,
tau burung tu reply apa?
"Bila sampai?"

Berdekah-dekah aku gelak dengar burung tu jawab.





**********




Dan semasa entry ini ditaip,
tshirt running man yang aku order kat sini,
sampai!



Gumbiranyaaaaaa
Lepas ni boleh la fefeeeling jadi Gary,
main-main cabut tag dengan abang and kakak aku. Haha.



6 comments:

zawani badri said...

paani kalau wanie msti dah pengsan duluuu

Khalilah MNor said...

Running man shirt for a running girl... kat mana order?

♥ p a a n i ♥ said...

zawani badri:
hahaha agak nk pengsan jugak. seb bek cepat tau rupenye burung nih bagi salam....kahhhhh

Khalilah MNor:
klik link kat atas tu, yg 'sini'.. sy ade linkkan. :)

syafiqakarim said...

kemain pandai burung-burung tu

Yousof said...

Hihihi.. Kawan aku dulu ada burung yang selalu bunyikan hon moto tiap kali orang datang.. tapi yang boleh beri dan jawab salam ni lagi cool!


"Bila sampai?" tu paling hebak! heheh

shada wentz said...

wah wah wahhhhh!! nak jugak tshirt tu. wuwu. design depan dia cmna? ;D

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...