Sunday, July 29, 2012

Pencen Kejap!


Aku rasa aku tak boleh lah amik upah melukis doodle untuk orang sekarang.
Sebab weekdays sibuk kerja. Memang tak dan. 
Weekend pulak depends kadang-kadang kena buat soalan, 
kadang-kadang ada LADAP, 
kadang-kadang nak qada' tido. 
Eh. 

Lepas tu pulak, bila ada order, 
sepanjang masa otak aku stress duk pikir bila la nak lukis.
Selagi belum siap, selagi tu duk pikir je bila nak curi masa untuk lukis.
Gila stress.
Dengan kerja-kerja sekolah lagi.
Aigooo.. Stressssss~~~~ (sebut ala-ala Kang Gary).

So aku decide, selagi bukan CUTI SEKOLAH, 
selagi tu aku tak ambil tempahan untuk melukis.
Cuti sekolah nanti pon tak janji jugak boleh lukis ke tak.
Sebab cuti sekolah bulan 8 ni busy nak raya kan.
Cuti sekolah bulan 11 nanti kakak aku pulak nak kawen.
Maka busy sentiasa.

So?
Tahun depan jelah baru start lukis untuk orang balik.
Hahahahaha.



p/s: Maaf sangat untuk sape-sape yang order by emel tu. Next time ye! :)



7 comments:

Hanamiko Sakura said...

pencen sekejap.. apa salahnya :D

syafiqakarim said...

haa.bila da benar benar free
bole giat semula

Anisa Hang Tuah said...

doodle kamu yg comel-comel =)

zawani badri said...

sabor cuti sekolah tak lama dah :)

faRahAdILa said...

Tunggu pencen ko blh bukak company melukis doodle la poni. :))

anamizu kaito said...

hehe ciannye pani.. merambu air mata doodle tu nanges =P


pencen la dulu kejap. nti dah free bleh mule balik :)







slm ramadhan,
cik ana

Yousof said...

Untuk kebaikan kau juga.. Fokus mana yang lebih penting dulu. Bila ada masa, ada kerajinan, tress dah berkurang boleh start melukis sambil tersenyum semula.. ;D

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...