Wednesday, July 18, 2012

Luahan Perasaan


Lagi 5 hari je nak genap dua bulan aku mengajar! 
Masa berlalu dengan pantas! 
Nanti lepas ni pejam celik, pejam celik, "eh dah setahun dah ngajar."
Hahahaha.

Seronok jugak rupanya mengajar sesi petang ni.
Aku tak terkejar-kejar. Relaks je. Plus boleh bangun lambat sikit.
Kemain nak bangun lambat ye. Cikgu ape ni? *tumbuk perut sendiri*

Cikgu-cikgu kat sini semuanya baik-baik pulak tu.
Dan kebanyakannya dah tau aku anak sapa.
Mula-mula rasa best sebab abah femes. Eh.
Tapi lately rasa tak best pulak.
Sebabnya mereka, mereka dan mereka mungkin 
akan compare kerja saye dengan kerja arwah abah saye.
(Tiba-tiba guna saye).

Abah dulu memang jenis yang sangat fokus dengan kerja. 
Rajin, berdedikasi, pandai berucap spontan, semualah.
Ini bukan sengaja nak puji abah sendiri, dah kenyataan aku taip je la. Hahahaha
Tapi anak dia ni pulak jenis lurus, buat kerja last minute, main-main, plus pelupa.

Maka, aku risau kalau-kalau sekali aku terbuat silap, 
mereka, mereka dan mereka akan start compare-kan kami.
Plish jangan comparekan saye dengan abah saye.
Abah saye banyak sikap positif berbanding dengan saye.
Sampai bila-bila saye tak boleh setanding dengan abah.
He's the best teacher ever!!!


^_________^



5 comments:

Qu azniza ;) said...

hihihhi........... xpe mest de sama sikid2 cekgu

nanad said...

comel lah cikgu ni ^_^

Cik TeN10 said...

Kl areah abah ko ade lg mesti dia bangga sbb anak dia pun ikut jejak dia :) so ko kna buat yg terbaik :))

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

xpe la.. just be yourself.. jgn pk sgt2 ngan mereka merka yg suka compare sesama mereka

Anisa Hang Tuah said...

Pastinya abah anda akan berbangga dengan anda

(=

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...