Wednesday, May 16, 2012

Perak, Hari Guru dan Hari Ibu!


Masa mula-mula check nama tu, aku kena posting fasa ke-2. Frust tak payah nak cakap la. Dia punya frust tu macam nak apply masuk AF tapi tak dapat (ini contoh). Tapi dah ditakdirkan fasa ke-2 so terpakse telan je. Jeles tu jeles jugakkk tengok kawan-kawan yang dapat fasa 1 bole lapor diri 23 Mei nii.. Kalau fasa ke-2 ni kena lapor diri bulan 7. Lama gila tunggu nak kerja sampai rasa nak kawen. #eh. 

Mak aku siap suruh pergi daftar kelas menjahit lagi tau. Dah daftar dah pun. Seminggu 3x. Isnin, Selasa ngan Jumaat. Pukul 2.30 pm sampai 5.00 pm. Siap beli barang semua lahhh nak cecah 50 hengget dah barang2 menjahit tu. Tak termasuk kain pasang. Kain pasang pulak dapat 23 hengget 4meter. Aku kebas tigaaa jenis.

Barang-barang nak menjahit.
Thanks Mum!

Sekali Selasa lepas aku check2..dapat penempatan kat Perak and yang bestnye tarikh lapor diri 23 Mei. Rasa nak terbang tinggi-tinggi. HAHA. Abg aku cakap ni la berkat kesabaran selama ni. Padahal dia tak tau adik dia hari-hari duk merempan. Errr... Hehe At last! Dapat jugak penempatan. Alhamdulillah.


Jeng jeng jeng.
Thanks Kpm!

Dan tak lupa jugak nak wish Selamat Hari Guru untuk semua guru-guru, bakal guru (ehem) dan jugak bekas guru di serata dunia! Tanpa guru siapalah kite kan? Nak menaip pun tak gheti. So di sini saye nak ucapkan terima kasih untuk bekas-bekas cikgu saye di Tadika Kemas (1994), Sekolah Rakyat (1995-2000), SK Tan Sri Ghazali Jawi (1995-2000), SMK Sultan Idris Shah II (beberapa bulan, 2001), Mrsm Pendang (2001-2003), Mrsm Taiping (2004-2005), Kolej Matrikulasi Perak (2006), UPSI (2007-2011) dan jugak Sekolah Memandu MK Mulia Gerik..tanpa anda, saye takde lesen memandu tau! Thanks a lot! :))) Tudiaaa ucapan nak kalahkan retis.

Dan jugak tak lupa untuk arwah ayah saye pun cikgu tau. Mak saye pun cikgu. Tapi lepas kawen dengan ayah saye, mak berenti jadi cikgu. Cikgu BI lagi tu tapi anak dia ni nak speaking pun terketar-ketar. Heee







Okay. Gambar last untuk entry ini.
Selamat Hari Ibu Mak!!
Nanti dah kerja Ani belanje Mak kain pasang, blouse, tudung, 
as many as u wish. 
Amboih. :D


My sis and My MUM

Till we meet again. Bye!


14 comments:

A.I said...

tumpang tanya...
dulu UPSI pakai PTPTN ke?
ke scholarship KPM?


neway, kite amik education gak. tapi kat uia, bukan maktab.
then rasa cam risau.
sebab dorang kata education yang bukan maktab, plus bukan sponsor kpm, memang tak kan dapat jadi cikgu. betol ke?

risau sangat2.
tapi belom grad lagi pon. setahun lagikk. huhu.

neway, boleh tak balas jawapan dia kat fb ke? takot tak perasan kalo sis balas sini.

fb : AISHA SAAD. tq. =)

mdmZ said...

jasa guru akan dikenang sampai bila2....

hayatinor said...

Tahniah...dan selamat hari guru cikgu semoga berkhidmat dgn penuh dedikasi dan ikhlas.......bertemanlah dgn guru senior yang rajin dan ikhlas.....semoga berjaya. Cikgu yati saya dr sekolah seni johor bahru. :D

~Ati_Hime~ said...

Tahniah! :)

YOUsoF said...

Tahnuiahtahniahtahniah.. ;)
Selamat menjalankan tugas seikhlas dan sehabis baik ye.

Takpa, barang² jahit tu masih boleh guna jugak nanti..
MRSM, Matrikulasi.. ok kami faham tahap kecerdasan minda anda.. hehe

Selamat hari guru buat semua tenaga pengajar, bakal tenaga pengajar dan bekas tenaga pengajar.. Untunglah mak cikgu BI..

hayatinor said...

selamat menjadi pendidik......selamat datang...semoga tabah mengharungi cabaran pendidikan masakini.....semoga berjaya....:D

syafiqakarim said...

selamat hari ibu selamat hari
guru..hewhew.


harapnya bulan 5 ni baik2 semua

♥ p a a n i ♥ said...

A.I:
hai dik..akk try search fb adik tp ramai sguh name aisha saad tu..n xtau mane satu fb awk..sp akk reply sini eh..sory :)
akk scholarship kpm. akk xpenah pulak dgr kalau bukan maktab, xdpt jadi cikgu. serius ni first time dgr n akk rse tu rumours je kot? sbb kwn2 akk ni ramai je um, usm, dpt posting sama2 dgn akak, kpm ke ptptn ke same je peluang keje nye skang..(utk batch akkk la). so no worries la dik..xkn la xdapat jadi cikgu langsung..cm pelik je dah dlm aliran education tp xdpt jd cikgu...hehe. so dont worry k! gudlak! :)

mdmZ:
betul tu :)

hayatinor:
terima kasih pn yati.. :) teringin nak tanya2 dgn pn pasal environment cikgu :)

~Ati_Hime~:
thanks!! :)))

YOUsoF:
thankss yousof! :)))

syafiqakarim:
sy pun berharap bulan 5 ni semoga semuanya berjalan dgn lancar...hehe

k h a y said...

alamak apa barang belikan mekk.. kau jahitkan lerrr...

hewhewhew..


blaja kat youtube jek sbb xsempat masuk kelas jahit. ;)

Aien Alien said...

TAHNIAH paani..akhirnya penantian kau berbaloi-baloi, selamat bertugas nanti ya paani :D

Cik TeN10 said...

Akhirnya !! Tahniah ye..semoga anda menjadi cikgu yg berdedikasi dan mendidik anak2 bangsa kita menjadi insan yg berguna kelak :).. Alatan menjahit tu bawak je nt..berguna tau kot3 baju terkoyak ke ape ke leh la jahit wlpn bodo2 kan..haha :)

ejulz said...

Tahniah.. ^_^

♥ p a a n i ♥ said...

k h a y:
gigih kao belajar kt utube!!! :p

Aien Alien:
thanks aien..hehe tu la akhirnye dpt jugak!

Cik TeN10:
hehe akan ku ingt pesan ko ni sampai bebilaa insyaAllah. Doakan aku! :)))

ejulz:
thanks! :)

ctk said...

nti kamu pulak yg jd cikgu eh...keturunan da tu...hehee

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...