Tuesday, May 22, 2012

Haappy faces


Rabu ni aku dan rakan-rakan (dah macam klinik dr azhar dan rakan-rakan je ni), kena lapor diri kat tempat yang jabatan negeri penempatan masing-masing tetapkan.. Untuk Perak, kami kena lapor diri kat MH Hotel, Ipoh. Maka, hari ni (selasa) aku ngan mak bertolak la ke Ipoh. Jalan nak ke hotel tu sesungguhnya tidak ku tau so abang aku pun tolong meng-google, siap lukis peta cantik punya ada orang lidi.


Peta itu.

Tapi tetap aku ajak chu ngan pakchu aku tunjukkan jalan. Hahaha. Dah ada peta still takut jugak kalau tersesat or terlepas exit. So, aku pun follow je kereta diorang. Senang sikit. Lalu kami pun sampai ke hotel berkenaan. Tinggi gilaaaa. :))) Jalan ke hotel ni pulak dah la sekali je dengan jalan ke Jusco, Tesco dan Tesco Extra. Err..lepas ni boleh la pegi tengok wayang kt Jusco sokmo. Ke name dier dh tukor Aeon?


The katil ;p

Lepas check-in and dah angkut barang segala, chu ngan pakchu ajak pegi makan kat satu restoran feveret diorang ni. Tempat dia aku lupaa dah nama ape. Kahkah. Lepas kenyang terus hilang ingatan. Makanan yang femes kat restoran tu nasi lemak ayam kampung. Sedap giler kot. First time makan ayam kampung. Selama ni duk makan ayam daging je. Tu yang berat pun makin naik. Eh.


Nasi Lemak Ayam Kampung. Kookk koook (bunyi ayam).

Lepas kekenyangan, kami pun balik hotel and chu pun balik ke kuale dengan pakchu.. Sampai je kat bilik, mandi-mandi dan terus pengsan kepenatan (tak paham aku amende yang penatnye padahal penat makan je). So sekarang, 11.30pm aku tengah nervous niiiii. Duk risau dapat daerah mane la niii. Harap2 la dapat dekat dengan rumahh. Aaaaaa... Takpelah..tunggu je la esokkkk pengumumannye dalam taklimat... Wuuuuuu...


 Love love love! Bye :)))



8 comments:

Hanamiko Sakura said...

ayam kampung memang sedap ;)
gud luck kak :)

A.I said...

thanks for the reply.
okk do feel sedikit lega la kan.
hopefully dapat posting. aminnn.

neway good luck ya! alahai, tak sabar gak nak buat entry dah dapat posting somewhere one day. hehehe.

=)

Iznie said...

wAHHH! BST! :D

Cik TeN10 said...

Tahniah la .. Dt posting mna2 pn xpe asal ade keje kn.. :)

Omg terliur tk nasi lemak tu.. Ayam kg mmg sodap sgt ! Sebut sal aym kg teringat plak kami adik beradik oakat dok kejar aym keliling rumah masa hari buat keipat..riuh rendah jadinya..demi serunding aym kg sanggup lari smpai berpeluh..haha

si robot comel said...

Nasi lemak ayam kampung mmg superbbb!!

nulhazwany abdul malik said...

hehe wany suke makan kat nasi lemak ayam kampung tu jugak. hee terbaik.
comelnye peta.. hehe aeon ramai orang selalu. wuuu

♥ p a a n i ♥ said...

Hanamiko Sakura:
fes taim makan, memang sedap! thnks dik! :)

A.I:
hehehe wc! insyaAllah dapat posting la dik jangan risau k! lepas ni turn awk pulak wat entry posting..hehe

Iznie:
ape yg best tu iznie? ;p

Cik TeN10:
hehe ko bela ayam keee? sureee byk kali penah mkn ayam kg..sedap kn kn?

si robot comel:
true, indeed! :)))

nulhazwany abdul malik:
hehehe. aeon mmg penuh orang sokmo! suke beli komik conan kt situ..

ctk said...

nasi lomakkkkkk...sedap2 :D

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...