Saturday, May 26, 2012

Finally! :)


Finally, i'm officially a teacher! :) Alhamdulillah dapat posting sekolah yang paling dekat dengan rumah. Dalam 3, 4km je. Rezeki dapat sekolah dekat. Kepada sape-sape yang kata aku guna kabel, lantak korang la nak cakap ape, sebab bukan aku sorang yang dapat sekolah dekat. Ramai lagi kawan-kawan yang dapat sekolah dekat rumah. Rezeki memasing lah kan. Ni siap cakap, "Erm ayah kau cikgu, boleh laa dapat posting dekat." Ayah aku dah meninggal kot. Kabel ape yang ada? Ce bagitau sikit. Serius kecik ati tau dengar orang cakap camni..

Takpolah. Asalkan korang bahagia. HAHA. So untuk sekolah baru ni.. aku maybe la kena ajar sains. Tahun depan baru bole ngajar fizik. Sains pulak maybe untuk form 4 dengan form 2. Ni semua 'maybe' ni sebab aku belum dapat jadualnyeeee. Minggu depan dah cuti sekolah kan. Naik cuti baru aku dapat jadual waktu aku.. Tapi even cuti sekolah pun, still aku kena pegi sekolah tiap2 hari, minggu orientasi katenye. Gigih.



Ok tu je. Bye

p/s: To those yang order doodle kat saye, baru minggu ni dapat start buat. Maap ye. Minggu lepas memang otak penuh dengan penempatan guru ni je. Xdapat luang masa wat doodle. This week baru free. :)


10 comments:

ladygirl said...

weee.. congrats Cikgu Paani yg mucuk! :P nanti klu akak turun Gerik akak cari awk yeh. hihi.

MiSs RaihaNa said...

good luck ! jadi cikgu kerja yang mulia.. (^_^)

Hanamiko Sakura said...

tahniah akak ^_^ eh! cikgu lah.. hehe

~Ati_Hime~ said...

Memang la gune kabel..kabel paling besar skali-Allah..hihi..tahniah dik..keje elok2..jgn lyn sgt kalau ade group2 nih kdg2 diaorg ni suke cucuk n bile kite dah terjerat ikut join ngumpat ke ape yg kene akibatnye kite..jaga diri bile bergaul dgn org..pengalaman akk sendiri nih setlh 4thn keje gomen..ye, mmg baru 4 thn tp mcm2 perangai kite jumpe..anyway, tahniah!!! :)

ctk said...

bz betul cikgu...hehehe...
ct pon xske org duk sebut kabel2 ni....rezki lah, kita dh usaha kn...huhu

Dhiya Fariza said...

CIKGUUUUUUUU! vah vah vah. mulai dari harini nak panggil cikgu je kat comment. hehe

Rtp Farra Arisha said...

tahniah saya ucapkan. semoga boleh menjadi seorang guru yang baik budi dan baik hati! ;)

wowgarfield said...

aku suka courser dia.gambo hg..
hahhahahha (lari tajuk jap)


well..
bolayan ja pa org kata...
kabel segala bagai tu..
bajet larat ka nk gali kabel yg tertanam jauh di dasar tanah itu?
xda maknanya..
ho3.
just enjoy ur day..
klo bosan..
topup no hg..n msg me~
ak kn sentiasa balas....
ho3~

peace bebeh~ (^_^)<3

Atie iskandar said...

selamat pagi cikgu! hehe.. oi2, lame seyh xupdate! msti bz gile kan!

IrA said...

tahniah paani tak terlambat lagi kan..ehemmm adoi boleh pulak org kaitkan abah ko ngn kabel..mulut org takleh ditutup....goodluck mengajor ye

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...