Saturday, March 24, 2012

Spread the Wonder!


Hai kawan-kawan. Good morning :)

Ingat lagi tak entry ni? Kelmarin abg dan kak ipar aku pergi amik tshirt running man tu. Memang cantik lahh. Aku sukaaaaa. Haha bukan puji kartun aku sendiri ye. Tapi aku rase bile kartun tu di-t-shirtkan cantik n smart pulakkkkk!! Lagi-lagi tshirt kaler putih macam gambar kat bawah ni. Memang cool habis. (okay aku puji lagi).


Model kacak ni adelah abang aku. 
Sila jangan mengorat, dia dh kawen.
*credit to poli's instagram


*****

And dalam minggu ni, someone from Wonder Girls MY fan club emel aku untuk upah lukiskan kartun juga macam aku lukis kartun running man tu. Dan mereka pun nak men-t-shirtkan kartun Wonder Girls ni. (Perghh ayat BM aku budak2 tolong jangan tiru penulisan gini)

Aku pun accept lah sebab aku kan memang tengah freeeeeeeeeeeee. 
Takde kejeeeeeeeeee. (ayat-ayat stress orang yg tunggu keje)

Okay, bawah ni design yang aku buat. Tapi tak sure diorang nak guna yang mana satu. Mane-mane pun okay. And aku dah cop kan 2 helai tshirt untuk aku. Muahahaha. 



Doodle



Vector Image 
*sile klik kalau nak tgok besau*

But the details aku tak tau lagi, nanti aku update lain.
Bye.



26 comments:

cotton candy said...

suka pic y kedua 2..hehe..

Aien Not Alien said...

sementara tunggu kerja...isi masa lapang buat kerja2 sebegini sangat baik...



*memang kreatif!! :D

niedaida said...

makin maju kehadapan paani,nanti kalau nieda nak doodle,boleh lah paani buatkn.boleh

puan.mila said...

wahh smart nye..paani xde buat y couple ke? dh lama mila cari tshirt couple y hrga affordable la..nk pkai dgn asben..hehe..lma xkomen sini..sihat?

ShahzCudin said...

waa...bagus la...untung ada bakat camni...boleh buat duit terutama sekarang ni tengah demam korea...nasihat saya, cepat2 paternkan lukisan..takut org lain guna utk keuntungan diorg...

Wanie Mj said...

comellah, kalau request lukis gambar org jadi kartun, boleh ke? ;)

Hanamiko Sakura said...

yea!! boleh buat business sekali..

princess said...

okay fine . sangat comel . minat yg doodle tu : )

Cik TeN10 said...

utk kartun wonder girls.. aku lebih suka yg second.. sbb nampak cam ceria2.. happy go lucky gitu.. mcm aku kaa.. erkkk hahahh =p

xde free gift utk aku ke weh ? ngee

Dhiya Fariza said...

wargghhh i envy ur talent! mcm mne nk order doodle? berminat pulak.

Ezad Skytech said...

hoho...t shirt running man tu..smart la...hee...ada stok tak..! hee...

Atie iskandar said...

buat gambar aku lak ar. hahaha

runngman aku ske si haha. comel gile dy. jatuh cinta. hahhahaha

xila riston said...

talented paani!!! semua karya hang the boommmm!!! cayok!

aimie amalina said...

pehhhhhh
ank satu bole?
kamu mang ade bakat la

heee
leh wat bisness dh ni :))

lieya orange M.I. said...

upin ipin d geng mesti cute..hehehee

♥ p a a n i ♥ said...

thanks kawan-kawan. :)
kalau nak tanya ape2 pasal doodle ni bole emel je saye.

aizu's life said...

paani..
bsrnye bakat yg awk ade.. sronokkk tgk.. (bru tgk dh sronok. kot wt sndri, nth cmner.. hihi)
anyway, stiap hasil kj anda amat baguss. 3 thumbs up.. erk.. buleh ker??

El-Janna said...

mmg smart klau buat t shirt. wah boleh jual kat blog tau^^

:: Mrs.SyahNia :: said...

sweetlah..pasni bole lah order kat sini yea ^__^

♥ p a a n i ♥ said...

thanksss semua! kalau nak order bole emel saye :)

fathiahRAIHANA said...

Alaa comelnyaaaaa ;D
buat tvxq plakk la akak :>

♥ p a a n i ♥ said...

fathiahRAIHANA:
hehe minat tvxq keeee?

~SaTo OrEo~ said...

alamak dik.... jatuh chenta ngan t-shirt kartun running man tu..camna nak beli?? :D

♥ p a a n i ♥ said...

~SaTo OrEo~:
jatuh chentaa...hikhik. xtau la wootmedia tu still printing or tak kak.. :(

bighagenjo said...

alamak, model tu buat saya tak rasa nak beli shirt tu lah. ekekeke.

♥ p a a n i ♥ said...

bighagenjo:
woii..hahaha i report kat abg Li karanggggggg ;p

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...