Wednesday, February 1, 2012

Tahi Bintang





Tadi kawan aku post menda atas ni kat wall fesbuk aku.. Terus aku teringat balik zaman aku masa kat matrik Perak dulu. Serius weh. Ade kes tahi bintang ni jatuh banyak gila. Tapi takde lah serentak semua. Dia jatuh satu-satu. 

Mula-mula aku tengok apesal ramai gila orang berkumpul kat luar hostel. Lepak-lepak kat depan jalan raya. Sambil tengok langit. Masa tu after midnight la kalau tak silap. Aku ape lagi, tanya la orang-orang kat situ.. dan diorang cakap, semua orang tengah tunggu tahi bintang jatuh, sebab dah banyak dah yang jatuh tadi (before aku sampai)

Aku pun macam nak percaya tak nak percaya gak. Biar betiks tahi bintang tu jatuh banyak kali. Paling koman dalam cerita cinteee satu je pun jatuh kan? Lepas tu dan dan si heroin buat wish sambil pejam mata lepas tu hero tanya "Wish ape tu?" "Hee..ade laa". Cis. Karut betei.

Ok sambung cerita. Aku dalam tak percaya tu pun tunggu jugak la dengan rumate aku. Sekali betul-betul tahi bintang jatuh weh! Teruja la jugak aku. Bila tahi bintang tu jatuh semorang pun kecoh-kecoh tunjuk kat langit. Masa tu aku happy la jugak first time tengok tahi bintang. Tak lama lepas tu, ada lagi tahi bintang jatuh! Serius! Tak sampai seminit pun! Kejap je selang masa dia!!

Memang aku sangat teruja masa tu. Bukan satu, tapi banyak jugak la masa aku tengok tu (sebab aku tengok sampai pukul 2am). Aku tak ingat dah berapa even masa tu aku bet dengan rumate aku tengok sape yang sempat kira paling banyak. Kitorang sampai tak bercakap masa tunggu tahi bintang tu jatuh sebab kalau bersembang je mesti terlepas pandang. Bila semorang jerit, tak sempat tengok. That's why kira senyap-senyap sorang2. Sangat focus okayyy. HAHA. Aku rasa sape-sape yang belajar kat matrik Perak tahun 2006, mesti tau pasal tahi bintang ni. Semua orang keluar asrama kot masa tu. Sape la yang bodoh nak lepaskan peluang tengok?




Tapi kan, aku tak puas hati dengan mak guard mase tu. Boleh dia bawak motor lepas tu hambat kami balik hostel. Bertebaran semorang lari menyorok. Tapi bila dia dah blah, semorang lepak balik atas jalan raya. Sambung tengok tahi bintang tu. Lepas tu pulak, ada warden keluar, pergi marah-marah kitorang suruh balik bilik. Sampai warden tu nangis-nangis semorang tak layan pun dia cakap. HAHA kami kejam. Dia warden P2, aku mase tu duduk P1, so xpe kot aku tak ikut cakap dia? Eh.

Kalau la aku mase tu jadi warden kat situ, aku siap nak buat announcement tau suruh semorang turun kat padang/kawasan lapang tengok tahi bintang tu. Sebab mende tu bukan kejadian yang berlaku setiap hari. Maybe sekali seumur hidup je dapat tengok tahi bintang tu. Memang rugi la sape tak tengok. Dah la bukan satu, banyak ok.. diulangi BANYAK!!! Boleh kira sampai puas.

Memang best sangat.. and aku takkan lupakan kejadian tu sampai bila-bila. :)




21 comments:

Paris Lipton said...

mlm ni ade kan 3am ni,.,jom tggu huhu

♥ p a a n i ♥ said...

Paris Lipton:
Serius keee?? harini? jom tunggu!

Ezad Skytech said...

hee...serius..tak pernah tengok tahu bintang jatuh ni..:D

Cik Yuyu said...

oh nakal yep! :) xpernah tengok pun... naifnyeee. TT.

S..U..D..@..I..S said...

belum pernah terjadi dalam hidupku pengalaman bgini

Cik TeN10 said...

wahhh.. aku plak teruja baca serita kau.. sampai la mesej kat aku yg ko nk ceritakan betapa terujanya ko tgk tahik bintang tu.. ;p

ahaa.. warden nangis ?? tak sesuai.. kih3

Aien Not Alien said...

bestnya paani...ko bertuah la dapat tengok...


*kesian warden nangis2...kihkihkih ini semua kerana tahi bintang...

Dhiya Fariza said...

aww bestnya sis dpt tgk. jealousnya. selalu dgr org fokus tang bulan. part bintang jatuh byk kali miracle kot!

Fana | Aqim said...

bestnye dapat tengok..fana tak penah tengok pon..huhu..:)

meisnani said...

ishh betull ke ni?? nani ta penah tgk tahi bintang jatuh uii.. macam best je ui.. =)

Hanis MY said...

pengalaman yg ohsem! oh i loikee... kekwatnya mak guard tu haha...

wowgarfield said...

ha3.trust pony.that is indeed spectacular scene!one in lifetime!
mmg every 1 minit jatuh.tp kalau dok kt tepi rumah pengetua..lagi best! mcm meteor garden jth.ada yg lepak kt tangki.he3.

A.I said...

wah teruja aku baca.

jap2 kalo ang matrik 2006, maksudnya ni akak2 ler.

wah ingat muda dari kite. hehehe.
sory berhang-aku jek. mana tau.
heee. ;)

myhatiku said...

wahh..bestnye..bertuah dpt tgk..myhatiku x penah tgk..teringin >_< nk wish bnyk2 ;p

Puan Kutu said...

eh mcam mana rupa taik bintang tu?mana tahu pernah tgok tp tak kenal rupanya macam mana.hehe

♥ p a a n i ♥ said...

Ezad Skytech:
erm..kan..sbb esoknya, aku tengok paper, takde pulak keluar pasal tahi bintang ni..memang tak dapat liputan rsenye :)

Cik Yuyu:
haha zaman dolu memang nakal! :)

S..U..D..@..I..S:
InsyaAllah suatu hari nanti kalau ada rezeki nampak lah :D

Cik TeN10:
kan? haha tak sesuai okk nages2..tp aku rse beliau sangat tensen dgn kami tu yg ngamuks kot ;p maaf la warden.

Aien Not Alien:
my sweetest memoryy..cewah. ;p awk pun kalau ada rezeki jumpe jugak nti :)

Dhiya Fariza:
memang miracle. unexpected betul! huhuhu. kekuasaan Allah s.w.t :)

Fana | Aqim:
Ada rezeki nanti jumpa la tahi bintang tu..hehe

meisnani:
hihi memang best tau nani.. sbb banyak giler..nak kira tu sgt excited!

Hanis MY:
hehe thanks kak. kekwat tu ape mksudnye?

wowgarfield:
seriously..sape2 yg lepak kt tepi umah pengetua siap nampak jelas lg kaler ape. yg aku nmpak tepi p1 tu mmg kaler putih je la hahhaha.;p meteor garden in kmpk!! :D

A.I:
hehehe tak pe je berhang-aku.. tak kesah. umur tu just nombor je. eceh. walaupun tua.jiwa still remaja tau. eh.

myhatiku:
hihi..takpe ade rezeki nanti jumpalah :)

Puan Kutu:
hehe..dia cam cahaya yg panjang menjunam.. tp kejap je dia hilang.

faRahAdILa said...

aku pon tgk jugakkk! hahaha. rumate aku fida n arfa x tgk rasanya tahi bintang tu. diorang study dlm bilik. aku n pei san je pegi tgk. pastu join aza baring kt playground atas bukit tu tgu tahi bintang. HAHAHA. best sgt time tuu!!

♥ p a a n i ♥ said...

faRahAdILa:
hahaha eh yeke? aah..diorang mmg rajin study. :P weiii aku ingat! ko tgok kt playground tu. lg jelas kan?? aku tengok kt p1 je dgn farah n anne. malas nak jalan jauh.hehehe

faRahAdILa said...

aah. aku g dgn azza. siapa lg ntah x igt. best wei. kt atas tu lg nampak. ramai plak tu yg tgk kt ctu. haha

Anak Wak Mail said...

tak pernah tengok la tahi bintang,,untungnya paani!

matrik perak,,tempat jatuh lagikan dikenang..saya P3,,tapi tahun lain..:P

♥ p a a n i ♥ said...

faRahAdILa:
tu la pasal! rugi aku tak follow korang g atas tu.lagi jelas kann. sobsob.

Anak Wak Mail:
wah hehehe same dgn kite keee? ko tahun brape? :P

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...