Wednesday, February 8, 2012

Mara


Masa aku darjah 6, ada student tingkatan 3 dari MRSM Gerik buat program dekat sekolah aku. Macam program adik angkat gittuww.. Aku dengan kawan-kawan aku dipecahkan kepada banyak kumpulan. Tak ingat dah berapa, tapi kakak dan abang satu kumpulan, ada la dalam 2, 3 orang. Mula-mula abang tu nak briefing dulu pasal MARA (majlis amanah rakyat) tu apadia. Abang tu pun tanya;


Abang: Adik-adik tau tak apa dia maksud perkataan MARA? 


Lepas tu, dengan konfidennye, sorang kawan aku ni angkat tangan;


Kawan aku: Saya tau.

Abang: Okay, ape maksud dia?

Kawan aku: Maju.




Lepas tu semua bantai gelakkan kawan aku tu. Maju yang dia maksudkan tu adalah mara, bukan MARA. Dia salah faham. Biaselah masa tu kami baru darjah 6. Hehehe...

mara : maju ke hadapan


16 comments:

xila riston said...

besela bdk2 bru nak tau~
eh die brubah wajah dah la comel2

Atie iskandar said...

hehehe.. atie pon fikir yg same mula2 tadi..

miss faten said...

Huehue.
Comel-comel je budak kecik punya pemikiran ^^

ShahzCudin said...

haha..betul gak tuh..
len kali kena tanya M.A.R.A tu ape..

miss faten said...

Akak telah di-tag :)

Silalah memeriahkan lagi menghangatkan suasana pertandingan. Cewahhh :D

http://kiminggo-rahman.blogspot.com/2012/02/my-blog-is-super-awesome-comel.html

♥ p a a n i ♥ said...

xila riston:
thanks..hehehe

Atie iskandar:
haha kan? mmg kalau terdengar pun dah konfius mara yg mane nih.

miss faten:
thanks 4 da tag! hihi rajin betul kamu join contest ni.

ShahzCudin:
betul jugak ehh.. hehe. patotnye sebut satu2 huruf tu.

YOUsoF said...

Hehe mara dengan penuh semangat! ;D


Ok la jugak kan, kurang bosan kauorang masa tu.. hehe

YOUsoF said...

*Header baharu super duper comel!!

YOUsoF said...

*Tapi apsal kepala gadis 3 dari kiri tu terpotong? ke memang macam tu? hehe

Munnafendy said...

bg pemikiran seorang budak darjah 6...kira bijak la tu =P

Cik TeN10 said...

hahaha.. aku dpt bygkn situasi masa tu wehh.. dgn muka innocent lg konfiden angkt tgn nk jwb !! hahaha ;p

♥ p a a n i ♥ said...

YOUsoF:
hehehehe memang mcm tu..tp aku dh remove dah.skang ok ckit kan?

Munnafendy:
eh betul jugak kan? kira bijak la tu..sbb baru drjah 6..hehe

Cik TeN10:
haahaha.lagi sadis sbb dier kene gelak.lepas tu dier pun blur knape org gelak..huhuhu innocent sgttt..

Ezad Skytech said...

hee...biasa la tu kan...salah paham la tu...dia ingatkan mara yang tu..rupa2nya MARA yg tu...heee~

♥ p a a n i ♥ said...

Ezad Skytech:
hehehhe budak darjah 6.biaselahh. tersilap..hehe

bighagenjo said...

eh, tapi kan, kalau ku d tempat kejadian ku pun akan jadi terpinga-pinga kenapa yg lain gelak ni? haha

♥ p a a n i ♥ said...

bighagenjo:
hahaha meh kak ani gelakkan siap2..hehehe ;p

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...