Monday, January 2, 2012

Update 2012




Selamat tahun baru everybooodyyyyyyyy.

Err..tadi punyalah banyak menda nak ditulis. Now dah lupa. Adakah sebab aku terlampau lama duduk kat umah sampai boleh hilang ingatan? (tak mungkin kan?) 

By the way, aku tak berapa nak happy pun new year arakian sebabnya banyak azam aku tahun lepas dan tahun-tahun sebelumnya tak tercapai. Aku malas nak share azam aku dekat sini sebab kalau aku bagitau orang, lagi la aku tak buat punya tahun ni. Kompem. Maka, kita simpan dalam hati ajelah. Biar tuhan yang tahu.

Untuk tahun 2011, banyak jugak suka dan duka. Yang sukanya, aku dapat praktikal kat Klang. Mula-mula rasa takut sangat masuk sekolah tu, yelah dah dengar macam2 rumors sebelum tu. Tapi alhamdullilah aku dapat  gred yang sangat okay :) Sangat berterima kasih dengan pensyarah aku yang sangat sporting. Cikgu pembimbing pun sporting jugak banyak tunjuk ajar. Even mula-mula aku pressure gila sebab aku tak biasa nak handle makmal. Sampai pernah aku rasa nak menangis. Karenah budak yang macam-macam. 

Setiap hari dok pikir, bila lah nak habis praktikal ni, bila lah nak habiss. Update twitter "Okay lagi sebulan nak habis praktikal", then "Okay lagi 2 minggu nak habis". Takkan everytime nak kira macam tu kan? Kalau dah kerja jadi cikgu nanti, kalau tension, takkan nak update twitter "Yeayy lagi 30 tahun nak habis ngajar.." 
Tak ke haru?

Tapi alhamdulillah stage praktikal dah tamat. Dan akhirnya boleh jugak bertahan selama 3 bulan 2 minggu. Banyak yang aku dapat belajar.. Tapi seriously aku rindu betul dengan budak2 kelas aku. Aku pun tak pasti diorang ingat kat aku ke tak. Tapi still ada student yang selalu call/sms kira okay la kan? :)

Yang dukanya ada dua.. satu sebab anak saudara aku meninggal, satu lagi sebab aku lambat posting (?). Okay yang duka aku takmau la explain panjang2 nanti aku sedih. Sekian. Babai.

p/s: Al-fatihah untuk mereka yang telah pergi..

11 comments:

aimie amalina said...

alfatihah jugak buat deme ye..

emm..patot lame x nmpak budakcomei ni
hehe

selamat tahun baru dea :))

z a w a n i b a d r i said...

insyaallah moga paani dapat posting cepat2 :)

Dhiya Fariza said...

salam takziah buat anak saudara.
alhamdulillah praktikal berjalan lancar ye :)

Ungu Violet said...

tak lama lagi dapatlah posting..

dia nak suruh relaks puas2 dulu tuh..hihi..:)

::FAIZ FARISH:: said...

azam akupun tak tercapai tahun lepas. hope tahun ni tercapaila....

IrA said...

semua yg berlaku ada hikmahnya...yg sedih tu jgan ingat sangat..sentiasa doakan yg telah pergi supaya roh aman and tenteram kat sana...posting korang pun da dekat kan?;)lepas ni bleh la belanja saya ye ckgu paani comel^.^

mdmZ said...

happy new year paani..semoga segalanya dipermudahkan.

Liza Razak said...

Happy new year & Good Luck !!

Rtp Farra Arisha said...

may everything of yours be going well always...:)

salam takziah dan al-fatihah untuk anak saudara.

aimie amalina said...

looo
patot die slalu tak de..praktikal penye
hehehe

selamat tahun baru cikgu :)

♥ p a a n i ♥ said...

selamat tahun baru semuaaa!! :)
maaf kalau ada salah silap. ;p

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...