Friday, January 27, 2012

Syair & Syarahan



Sampai sekarang aku tak paham kenape 
aku boleh masuk pertandingan syair mase aku darjah 5. 
Serius aku pelik adekah aku yang volunteer ataupun cikgu yang pilih?
Tak ingat~
Naseb dapat no.2, kira puas hati laaaa.

Lepas tu buat keje giler bagi nama kat cikgu nak masuk syarahan.
Syarahan pun taktau macam mana masa tu.
Bila tengok abang-abang darjah 6 bersyarah,
terketar lutut kauu kat belakang tu.
Terus mintak nak drop!
Cikgu pulak tak bagi keluar melainkan ada orang lain nak ganti.
Naseb baek kawan aku gantikan.
Selamat~



By the way, aku kalau naek pentas memang terketai-ketai. 
Sebab tu aku tolak tawaran nak jadi penyanyi. (eh?)
Perasan!




19 comments:

Anak Wak Mail said...

dasat tu paani bersyair,,susah kot,,ada lenggok2..hihi..

penyanyi??haha..

myhatiku said...

haha..cepat nerves neyh ;p
mcmne lah kawen nanti..oppss ;p

Cik TeN10 said...

haha.. salah satu tips xnk menggeletar ats stage ialah jgn pakai spek bg mereka yg rabun.. so xde la menggeletar ats stage sbb xnmpk pn org rmai kt depan kan.. haha tu kl rabun la.. kl xrabun cmne ek ?? pejam mata ? hahaha

wehh.. aku rasa lukisan aku cm budak tadika wehh.. ssh jgak gna tablet kl xbiasa.. tp aku kna biasakan gak sbb photoshop kt desktop aku masih gagal mndptkn serial crack no lg.. huwaaa.. kecewa !!

Ezad Skytech said...

erk...sy tak boleh bila kat atas pentas ni..menggeletar je tangan...hee~

A.I said...

ui ui cakap macam konpem haa jadi singer.
UNTUNGLAAA.
me too depan ramai2 je neves tak tentu pasal. HAHA

Woofer Storm said...

terketar2 mcm sy ea??tu tanda penyakit pakinson..ehheee

alexa yussida said...

aku plak pnah masuk pidato sbb ckgu underestimate n cbr aku..pestaim masuk trus jd johan..kiki sonok dpt buat cg tuh ternganga tp aku nebes ketai2 jugak..nasib je kut mng..

Aien Not Alien said...

paani kasi syair sekali...nak dengar..hehe..


*aku pun gigil2 jugak naik pentas, tapi kalau dah jumpa rentak, memang aku duduk je atas pentas tu...ekekeke

Ungu Violet said...

seb bek trketai2 atas pentas...klau tak...tak pasal2 jadik penyanyi..glemer u...haha

Paris Lipton said...

yakin paani! cuma kite xsuka intebiuuuu hahahah

DAUD said...

ada je penyanyi yang x naik pentas.
jadilah penyanyi di jamban.

Hanis MY said...

Ayat last tu tak menahan haha lawak hokey...

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..teringat dulu sekolah rendah selalu masuk sajak, syair dan syarahan...skrg xnak msk...sbb terketar2 lak..heheh

HeNRieTTa JoSe said...

syair pown kena nek pentas gaks kan...kira hebat la tuh...siap dapat no 2....

Liza Razak said...

kalau awak pandai bersyair maknanya suara awak sedap woo .sekian...

Munnafendy said...

sama la kita...naik pentas je terus parkinson! haha

♥ p a a n i ♥ said...

thanks all :) hihihi

Dhiya Fariza said...

haha this is cute experience

♥ p a a n i ♥ said...

thanks darl! :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...