Wednesday, January 18, 2012

Hurm...



Attention: Post ni sekadar luahan hati je. Tak bace pun takpe.


Harini dapat berita yang taktau aku nak cakap gembira ke tak. 
Kejap lagi aku cerita kenapa aku taktau gembira or tak. 
Okay, first sekali yang interview kat atas ni, aku tak apply pun. 
Aku sempat isi sikit je maklumat online mase tu, 
tapi bila aku fikir aku dah terikat dengan kpm so aku tak sambung la isi. 
Bila tak isi habis, secara otomatiknye la permohonan aku direjek kan? 
Dan aku pun tak dipanggil untuk ujian bertulisnya. 

Alih-alih harini bila aku check, aku dipanggil pulak untuk interviewnya.
Musykil la aku kan, aku tak apply, tapi dapat.
Tapi bukan aku sorang je, ade jugak kawan aku yang same case.
Maybe ni la namenye rezeki kan?

Bersyukur la dapat interview mara ni.. tapi tapi tapi..
Probability untuk aku pergi interview ni sangat rendah..
Pertama, sebab tempatnye jauh, kat Penang. 
Sape nak bawak aku kan?
Nak pergi sorang aku ni penakut & tak reti nak survive. 

Okay sebab keduanya, 
terikat dengan kpm.
Sebab aku dulu dapat biasiswa kpm.
So dlm perjanjian aku kena kerja dengan kpm dulu.
Berape tahun tu aku lupa pulak.
Maka, kalau aku pergi interview ni macam sia-sia je la kan?
Sebab kalau ditakdirkan aku dapat jadi cikgu mara,
tapi still aku tak boleh let go kpm.

Maka, aku rasa aku tak pergi kot. 
Sobs.
:')

p/s: Harap jangan la nanti ada yang mengata aku, 
"Bila tak dapat bising, bila dah dapat taknak pergi pulak!" 
Sedih.



20 comments:

ShahzCudin said...

rezeki kt tmpt laen la tu..

si robot comel said...

tapi pelik juga eh isi tak habis,boleh dpt. papepun tahniah ea :)

Nurul Iman Rosman said...

Buat lah keputusan yang terbaik ye ;)

IrA said...

takpe paani..sabar k..rejeki itu ada dimana2..:)

Atie iskandar said...

sygnya.. xpe, belom sampai rezeki tue.. nnti2 ade tue.. sabar oke :)

Apik Pehe said...

wahhh..tahniah yer

Cik TeN10 said...

ya aku faham keadaan ko skrg.. ape2 pn buatlah keputusan yg terbaik.. kl dh buntu sgt buat solat sunat istikhharah..moga2 dpt petunjuk.. :))

Woofer Storm said...

mgkn bkn rezeki anda..

ermm fikirkan yang terbaik^^

♥ p a a n i ♥ said...

ShahzCudin:
mungkin juga..di tempat lain :)

si robot comel:
thanks :) itulahh. blurr gak tadi bila tau dapat. sbb isi habis pun tidak.. huhu

Nurul Iman Rosman:
okay..tengah fikir lagi :)

IrA:
betul tu..mane2 pun ada kan..tp nk menunggu tu lah seksa betul.. huhu

Atie iskandar:
okay..tengah try bersabar..huhu seksa tau menunggu ni..uwaaa

Apik Pehe:
thankss :)

Cik TeN10:
insyaAllah i will.. thanks 4 da advice cikten10 :) hehe

Woofer Storm:
mungkin juga.. ok akan fikir lagi.. huhu :)

Munnafendy said...

hurm...ni la namanya rezeki..isi tak habis pun boleh dpt..KPM tu confirm ke sediakan kerja? takut tunggu2 xde pulak..yg dikejar xdpt yg dikendong bciciran..pk dalam2 ye =)

YOUsoF said...

Buat pilihan yang kau rasa terbaik lepas kau fikir masak²..

Balas jasa baik KPM. ;)

Anak Wak Mail said...

buat keputusan betul2 paani..hehe,,tapi ada rezeki lain pulak nanti..i.Allah..:)

♥ p a a n i ♥ said...

Munnafendy:
okay sy akan fikir dalam2..hehe thanks 4 dropping by :)

YOUsoF:
okay.. ye aku harus balas jasa kpm kt aku :)

Anak Wak Mail:
rsenye dh ade keputusan :) hoho lega sikit hati ni. insyaAllah :)

ejaa said...

pe kate ko try je.. huhu

z a w a n i b a d r i said...

paani p je lah :) asah skill interview s,bl jalan2 kat penang :)

♥ p a a n i ♥ said...

ejaa & z a w a n i b a d r i :
itulah..rse mcm nk try. kalau tak dpt pun, at least boleh gain experience kan? ;p jalan2 penang pun boleh jugak. hihi

Ezad Skytech said...

buat solat istikharah...mohon petunjukNya..patut pergi ke tak inerview tu...semoga berjaya...:D

hujanlebat said...

mana2 yg terbaek buatlah.

nak seribu daya, xnak seribu dalih. =)

S H I T E Q said...

wah. msti x tnang kan. masa dpan kot. buat keputusan terbaik k :)

♥ p a a n i ♥ said...

hehehe.. thanks all.. esok dah interviewnye..memang sy tak pegi :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...