Monday, January 30, 2012

Gusi tenat!


Semalam aku pergi jumpa kawan aku masa kat Taiping dulu.
Lama gila kot tak jumpa.. after spm. 
Even kami dua-dua duduk kat Gerik, tapi 6 tahun kot tak jumpa.
Maklum ler masing-masing busy study masa tu..(study la sangat aku kan).

Mase tengah makan kfc tu tiba-tiba kawan aku ni cakap;
"Paani, hari ni besday aku. Hihi"

Aku macam aaaaaaaaaaaaaaa! Camne bole lupe pulak ni?
(Nampak sangat selama ni fesbuk je yang ingatkan besday kawan2 aku).
My bad. :(

Hari itu jugee aku sakit gusi hokeyhhh.
Sebab gigi geraham bongsu nak tumbuh kot.
Sakit sangatttt!!!! Berdenyut-denyut..
Sampai tak boleh tido tahan sakit tuuu.
Bila aku raba-raba gusi aku tu,
dia macam bengkak-bengkak sikit and macam terkoyak (scary).
Patot la sakit gilerrrrrrrrrrrr.
But hari ni dah okay ckit.
Still, terbantut aktiviti mengunyah akuu.



11 comments:

Cik TeN10 said...

ohh aku dah penah merasa wehh.. demam seminggu.. bkn takat takleh kunya sampai nak buka mulut pun takleh.. mmg sakit la.. dalam masa seminggu tu aku hanya makan bubur mcm baby tu.. terus telan xyah kunyah2.. pipi aku smpai senget sebelah sbb bengkak.. ko g la jmpe doc.. nt dia kasi ubat tahan sakit..

Munnafendy said...

ai pun kalau bab2 mengingat bday kawan2 mmg failed...hihi

ciannya...nk tido pun xleh.. =(

Ungu Violet said...

sakit gusi mmg susah nk mkn...makan bubur nasik aje la jwbnye..:)

faRahAdILa said...

poni! member aku alami masalah cm ko. dh lama sakit gusi la gigi la. last2 gigi geraham bongsu dia x tumbuh dgn sempurna. so doc suruh cabot je. scary!

Atie iskandar said...

oke pernah kene.. sakit dy bawa ke kepala . damn ! haha.
makn ubat tahan sakit, nnti dy oke :)

Paris Lipton said...

skrg pon gusi kami bengkakkkk sakit wooo paham2~

♥ p a a n i ♥ said...

Cik TeN10:
kan weh? sakit gilaaaa. huhuhuhu geram aku susah nk makan. haha tp tak terfikir lak aku nk wat bubur.aku belasah je makan nasi tp kunyah sebelah je.haha seksa betoi..:P ni dah okay ckit dh ni..even berdenyut2 lg.

Munnafendy:
hehehe..tu la. berguna gk fesbuk ni sbb tolong ingatkan besday rerakan..hehehe

Ungu Violet:
skang dh okay ckit..hehehe makan nasi boleh dah.

faRahAdILa:
aaaaaaaaa, kne cabut kee? taknak taknak!! gile scary cabot gigi nii!!! kalo tampal2 takpe la aku leh tahan nyilunye..kalo cabutt waaa the very scary hokeyyyhhh T___T

Atie iskandar:
aah ade mbr suh beli painkiller..hehe tp bile nk g beli tu rse gusi dh surut dah sakitnye..so skang bertahan je la..sakit ckit2 je tinggal. :)

Paris Lipton:
Yekee?? same la kitee.. kalo xtahan, beli la pain killer kt farmasi..

Aien Not Alien said...

sakit gusi sebab geraham bongsu selalu terjadi...sampai demam! solution ea...doc suruh cabut.. alhamdulillah dah ok... ^_^"


*tak larat la nak tahan sakit gigi / gusi berdenyut-denyut, tak boleh makan sampai pernah turun 5kg berat..huhu

Dhiya Fariza said...

hehe benar tang fesebuk tu part birthday hehe. penah jadi gak lupa beday member.

gigi dah ok kak?

Puan Kutu said...

mmg siksa klu sakit gigi..ohh cerita besday tu berhenti setakat itu saja ke?

♥ p a a n i ♥ said...

Aien Not Alien:
wahh bestnye smpai kurus 5 kg.. hehe nk biar la gusi ni sakit..bole turunkan berat ;p

Dhiya Fariza:
kan kan? hehe.. kira fb ni bagus jugak la jd reminder ;p gusi alhamdulillah makin okay :)

Puan Kutu:
hehe setakat tu je la citer besday nyer..hehe. sian member tu sbb sy terlupa.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...