Thursday, December 15, 2011

Saudara



Semalam suami kepada sepupu mak meninggal. Sebab serangan stroke kalau tak silap lah. Meninggalnya jam 11 malam di Hospital Ipoh dan jenazah sampai di rumah jam 4 pagi tadi. Al-fatihah untuk arwah.

Ramai saudara/rakan-rakan/kenalan yang datang menziarah rumah arwah pagi tadi. Jenazah dikebumikan sebelum Zuhur. Semuanya berjalan dengan lancar takda sebarang masalah. Alhamdulillah.

Aku takdelah rapat sangat dengan arwah. Tapi bila tengok isteri arwah dan anak-anak arwah menangis, hati aku pun macam nak menangis sebab aku pernah rasa apa yang mereka lalui sekarang. Harap mereka terus tabah.

Mati itu pasti.
Al-fatihah.


11 comments:

Cik TeN10 said...

takziah.. entah bila pulak giliran kita kan..

ShahzCudin said...

dari Allah kita datang dan kpd Allah kita kembali..

Puan Kutu said...

Al-Fatihah,semoga roh tenang disana..

Hanis MY said...

innalillah, al-fatihah

p/s: momiji memang famous dan cantik, kalau duk jepun memang ternanti2 nk tgk warna momiji bertukar :)

::FAIZ FARISH:: said...

Al Fatihah.... Takziah utk keluarga arwah

Atie iskandar said...

al-fatihah.. semoga rohnya teng kat sane..

Anak Wak Mail said...

yang pergi tetap pergi,,kita yang hidup kena teruskan hidup..

al-fatihah.

Dhiya Fariza said...

Alfatihah..

BEBEL said...

sedih..walaupom org yg meninggal tu kita rapat atau x, tapi sebab kite kenal die, kite pernah jumpe, pernah borak, kite tetap akn rase sedih.. perpisahan yg kekal tu sgt sedih.

A.I said...

takziah...

semoga kita di panjanhkan umur dlm iman. iA..

♥ p a a n i ♥ said...

thanks friends.. :)

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...