Wednesday, December 21, 2011

Lebih



Masa aku sem 7 di UPSI, aku dan kawan-kawan diwajibkan buat/rancang/jalankan satu projek/ceramah/program motivasi untuk pelajar-pelajar sekolah. Kemudian, kami decide nak buat program tu  di sekolah yang berhampiran dengan kampus kami tu. 

Pagi tu, waktu pelajar-pelajar dah berkumpul dalam dewan, maka datanglah cikgu kaunselor diorang nak kira cukup tak pelajar yang hadir. Kira punya kira punya kira, terlebih seorang. Contoh pelajar-pelajar tu ada 28 orang, sekali kira ada 29 orang. Banyak kali kira pun still 29 orang. 

Aku masa tu blurr. Apekah? Ada pelajar tingkatan lain datang senyap2 kot nak dengar ceramah motivasi ni kot. Aku kan memang lambat pikap. Sekali cikgu kaunselor tu cakap; "Ada 'orang' lain datang ni.."

Gaya macam seram tak?
Ketaq lutut cheq!

Seram jugak la lepas aku dengar. Then the kaunselor cakap menda ni dah biasa berlaku kat sekolah tu.. kalau time nak kira bilangan pelajar mestilah terlebih. Ada 'orang' tumpang datang. 

Lepas tu kaunselor tu dengan gagahnye buat announcement; "Kepada yang 'tidak berkenaan', harap pulanglah ye." 

Beberapa minit lepas je kaunselor tu cakap macam tu, bila kami kira balik bilangan pelajar haaaa cukup pun kau 28 orang. 'Orang' yang terlebih tu dah pulang la gamaknyee...

Tu je nak cerita. Salah satu pengalaman aku. 


Now time for sharing the pics! (padahal dua keping je pun kecoh la kau!)





Kalau korang ahlil nujum bijak laksana, mane satu aku?


25 comments:

Paris Lipton said...

palai spek!

Paris Lipton said...

terus tetekan pulak, oh oh seram lah jgk dh la tgh bw dlm gelap ni...puiiii

Cik TeN10 said...

Selalunya yg terjadi tak ckup org sbb ponteng.. Ni terlebih org pulak.. Serammmm aihhh aku !! Haha

Wehh cemana nk teka batang hidung ko pn aku xpenah tgk ..aku tembak je la ea ?? Yg pkai tdung putih ? Betul x ??? Haha

Hanis MY said...

ha ah la seram bila kounselor tu ckp cmtu hehe...

yg duduk dekat dengan pokok wuwu... hentam je...

Iznie said...

hee....comel jer...
cikgu pun slalu juga suruh iznie kira bilangan murid...tapi slalu silap...tpaksa mintak bantuan org lain kira skali...huhu :P

Iznie said...

p/s : kenapakah dilabelkan sebagai seram? hee

Cik tikah said...

nmpk hepi je dgn kawan2 :)

ijat_asni said...

nak teka.
nak teka.
haha~

Juliet_iRa~" said...

wahh seram juga..huuuu

yg buat peace dua2 tgn kat gambar 2nd ke?huhuhu ;p

Puan Kutu said...

meremang jugak bulu roma bila baca.sy mmg langsung tak bijaksana nak teka paani yg mana satu.hehe.

Wanie said...

baca sekali mula2 ingat orang yg lebih..baca dua kali baru paham..huhu..seram ohhhh

ShahzCudin said...

haha..bleh thn seramm..
kat gmbr tu ade yg 'terlebih' tak..

fathiahRAIHANA said...

oh mcm tu pun ada eh ? -,-
kecut perut *orangpenakut


Hurmmmmm akak yg pky cermin mta tu eh? :>

Cik Jingga said...

gila la..
psttttttt... (* ni bukan cik jingga yang komen) hahaha

Dhiya Fariza said...

ishhhhhh. tak jadi pergi toilet.

Apik Pehe said...

tu ader yang kat depan pokok tu haaa

Cik Ecah said...

xtau mane satu awk..tp semua cun :)

aimie amalina said...

okehhh
dah rasa serammm di sini yeee

huhuhu
agak berani cikgu tu ye
huhuhuhu

My Life's Journey said...

Huuuuuuuuuuuuuuuuuu seram la umi rasa ..hari ni hari khamis malam jumaat ..seram nya huhu :(


Tapi best :)

syahirooAhmad said...

nak teka! yang........ tengah kot..

♥ p a a n i ♥ said...

Paris Lipton:
ye betul yang pakai spek. hehe

Cik TeN10:
hahaha salah!!! aku yg tudung itam pakai spek :D

Hanis MY:
hehe btul tu kak. yg dekat pokok tu :)

Iznie:
label seram sbb yg terlebih tu bukan 'orang' hehee

Cik tikah:
hehe kitorang pantang nampak kamera :D

ijat_asni:
haha ko for sure la boleh teka betul!

Juliet_iRa~" :
hehehe salah la yanggg. sy yg pakai spek :P

Puan Kutu:
seram kan? hehe..boleh pulak ter'lebih'..

Wanie:
teknik penceritaan aku yg failed! jadi tak brapa seram.hhehe

ShahzCudin:
wehhh ko jangan/.hahahaha kt gambar tu dah cukup2 dah.

fathiahRAIHANA:
ye tepat skali!! hehehe

Cik Jingga:
heheh ni sape yg komen ni? 'orang' lain ke? :P

Dhiya Fariza:
alaa g je..hehehe.. ni kisah lame ni.

Apik Pehe:
haaa..ape yg depan pokok tu? :D

Cik Ecah:
thankss.. yg pakai spek :P

aimie amalina:
agak laa..berani dia..hehe

My Life's Journey :
hehehe ni baru sikit je seram..

syahirooAhmad:
tengah mana?

Aien Not Alien said...

terlebih sorang...dia nak tumpang je..

pernah berlaku masa camping dulu...sebagai organizer kita kena kawal emosi walaupun agak seram bila dalam hutan...kira2 terlebih sorang...hehe..hishhh...

YOUsoF said...

Pengalaman yang unik dan sedikit meneyeramkan.. Nasib baik program tu wamtu siang.

Yang tukang kira tu bertuah la sebab dapat tengok muka 'orang' tu secara sekali imbas masa kira jumlah orang tu kan.. ;D

Dengan yakin aku teka kau adalah yang paling belakang tengah, berdiri sebelah 'orang' lain.....

fathiahRAIHANA said...

kite terer laaa , hik3 :>

♥ p a a n i ♥ said...

Aien Not Alien:
betul tu..kne kawal emosi kalau tak... memang selalu kn jadi mende cmni. lagi2 time camping..


YOUsoF:
yup yup betul ko teka.hahaha tahniah2..wehhhh sebelah 'orang' lain? ko jangannnnnn.. :D

fathiahRAIHANA:
dapat 10 markah.hikhikhik

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...