Sunday, December 25, 2011

Lalat dan Katak Gergasi. Awas.


Seminggu aku duduk rumah kakak aku, Pona di Subang. Rumah dia dah lah ada Unifi. Memang heaven gila la men-download segala cerita korea/jepun. Kalau kat rumah aku, nak download satu episode pun amik masa 3jam macam tu la, ni kat rumah kakak aku, satu episode tu, 11minit macam tu je. Alahai. Seronok betei. (aku taktau kenape ramai eja betul sebagai 'betei' dalam twitter, #pengaruhtwitter).

Maka, dah seminggu berlalu, kami pun balik lah Gerik. On d way nak balik tu, singgah lah Batang Berjuntai (now dah tukar nama Bestari Jaya), makan-makan. Aku dan mak order roti canai, kakak aku order mee goreng. Sekali, masa tengah sedap makan, kakak aku terjumpe seekor lalat dalam mee tu. Terus kembang tekak. Geli hokey lalat dalam mee. Eeeii. Kitorang nak mintak ganti rugi tapi malas pulak nak cakap dekat tokey tu. So biarkan aje.

Lepas tu, kami singgah makan malam pulak kat tempat lain (masa tu dah nak sampai Gerik). Aku order kuew teow goreng. Sedap gila weh kuew teow dia. Sekali masa aku selak-selak kuew teow tu, terjumpa seekor lalat yang besar gila b*bi!!! Aku rasa saiz dia dah macam saiz lebah. Serius. Sampai mak aku pun cakap bukan lalat, tapi lebah. Tapi aku rase dia lalat. Eh entah lah. Memang terus aku luahkan balik semua (yang aku tengah sedap kunyah). Tak lalu wei. Hilang selera. 

Ape hal lah dalam hari yang sama, 2x jumpa lalat dalam makanan?? Pengotor habis dua-dua kedai tu.

Aku terlupa nak snap gambar lalat tu.



Besar tak katak ni? Hohoho
Aku dating dengan beliau kat  rumah nenek aku.
(eleh padahal terjerit-jerit kegelian tadi)


p/s: Betul ke orang cakap kalau terkena air k*ncing katak kat mata nanti buta?


9 comments:

Fathiah Farid said...

eiii geli kot lalat..
aku lagi best paani, lipas dlm ayam masak kicap time lunch..lagi best semua geng aku makan ayam masak kicap tu, dan lagi lagi best, aku jumpe lipas masak kicap tu dlam pinggan akusebelah drumstick..wekkkk..trus boikot kedai tu..wahaha

ShahzCudin said...

hmm..bukan rezeki la tu smpi 2x jmpe lalat..
katak tu idop ke tak? apsal besar..atas langsir kn tuh?

psl kencing tu xtaw la..tp org kata klo kena kulit bleh gatal2..

hamzah ian said...

menakutkan

Puan Kutu said...

haha kesian nasib tak aik betul la..nasib tak keracunan

Ungu Violet said...

erkk...smpai jumpa lalat...sah tak bape nak bersih tuh...huhu

air kencing katak pisang kot...rasanya lah...katak kecik yg kaler ijau tuh...

Dhiya Fariza said...

nasib perasan lalt awal2, kalau dah termakan semua. adoyai.


ITU KATAK?????

aimie amalina said...

bapak gile besoooo
teringat jmp katak beso kat uli lawin mse mandi air tejun die
adoiiiiii

kes lalat tu
ish2
mang x dpt dimaafkan la
huhuhu

♥ p a a n i ♥ said...

Fathiah Farid:
lipas?????????????????? berganda gelinye fatt!! tobat kalau aku jd ko memang tak makan dh kat kedai ituuuu.

ShahzCudin:
idup. tu la besar kan? mula-mula ingatkan batu atas langsir tu.. tngok2 ada mata. memang menjerit besar laaaa.

hamzah ian:
betul..takut tengok katak tu besar sgt.

Ungu Violet:
ohhhh. katak yang ade corak belakang bdn dia tu eh? oicc..thanks 4 da info :)

Dhiya Fariza:
ye sayang! itu katak! hehehee

aimie amalina:
ulu lawin? hehehe aku selalu g mandi kt lawin selatan. best gila sungainyeeee.

♥ p a a n i ♥ said...

Puan Kutu:
itulah..seb bek tak keracunan.perut kental...hehe

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...