Tuesday, November 15, 2011

Lama dah tak kena tagged ;)


Salam. Hai semua. Harini aku di-tag oleh cik Wani

Disebabkan aku memang tengah ada banyak masa lapang (tanam anggur, pepaham je lah). Maka, aku pun merajinkan diri aku dan jugak jari jemari aku nih, untuk menjawab tag dari beliau. But don't worry, aku tak tag sape-sape lepas ni. Sebab majoriti sape-sape yang baca ni, mesti dah pernah di-tag dengan benda yang sama ye dok? Aku je belum buat lagi.


TERMS & CONDITIONS:

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

a) 11 things about me:

1. Sangat gila/suka/sawan dengan barang-barang yang warna MERAH. Favourite color tu.




2. A teacher-wanna-be. Jangan tak percaya pulak.




3. Suka Jay Chou dan jugak K-pop lovers.



4. Melukis bila ada masa lapang. Boleh cekidaut kat sini.




5. Makanan kegemaran nasi lemak daun pisang. Sedap giler.



6. Minuman kegemaran air karet susu atau mocha ice-blended.




7. Impian aku yang segan nak reveal --> Nak beli satu almari besar untuk simpan/tayang/berlagak dengan komik-komik yang aku kumpul.




8. Aku ada seorang makcik, dan impian makcik aku tu, adelah membakar semua komik dalam impian aku di atas. Kijam kan? Okay, aku tau beliau gurau-gurau manja.




9. Tak boleh layan movie straight 2 jam habiskan. Kena pause-pause, pergi dapur, pergi toilet, main game, belek-belek komik, baru sambung balik tengok movie. Kalau tak, ngantuk.




10. Rabun jauh.




11. Suka tengok Korean Variety Show; 'Running Man'. Gelak berdekah-dekah seperti KAH KAH KAH KAH KAH kalau tengok program tu. Serius best.




b) Soalan dari cik Wani:-

1. What is the last book you read?
Errr... doraemon. (lalalalalala~~~~)

2. What was the last movie you went to see?
Di wayang kah? Harry Potter 7 Part 2. Anyone nak ajak aku tengok wayang, joms? (ladies onlyyy).

3. If someone wrote a biography about you, what do you think the tittle should be?
Pony and her madness towards comics. (ohhhh?? jangan beli hokeyy).

4. If you had six months to live, what would you do with the time?
*tak nak share*

5. If you were a type of food, what type of would you be?
Nak jadi makanan yang berwarna-warni. Kek pelangi?

6. Who do you like best, your mom or dad?
Both. ;)

7.What kind of people do you dislike?
Backstabber dan panjang tangan.

8. On a scale of 1 to 10, how happy are you?
10. Kita haruslah mensyukuri apa yang kita ada sekarang dan heppyyyyyyyy. 

9. How would you describe yourself in three words?
Fun, Likeable, Unique. 
(sorry aku gugel jawapan ni. HAHAHAHAHAHA no idea actually how to describe myself..burr..)

10. What accomplishments were you proud of?
So far, takde lagi. Masih belum berada di tahap yang membanggakan.

11. If you could change an event in history, what would it be?
Result SPM-ku? hahaha. Boleh lah kan.



Babai! Habis sudah. Hehe.





22 comments:

Aien Not Alien said...

dalam banyak2 tu...yang kita suka.. no.5...hahahaha.. nasi lemak daun pisang.... tapi kita taruk kicap sikit...pelik.. tapi sedappp..huhu

aimie amalina said...

heeeeee
comei gile ah lukisan2 die
hehehehee

doraemon dh mati
sedih =(

wuwuwuwuw..

Paris Lipton said...

alah setiap ni selit lukisan...fuhhh susahtu tp cumel2~

♥ p a a n i ♥ said...

Aien Not Alien:
wahhh taruk kicap...hehe xpenah dgr. nanti boleh try lah.

aimie amalina:
uiks. doremon mati? mcm mane tu?

Cik TeN10 said...

ohh aku plak kalau dh layan movie mmg xberganjak la selagi xabes.. nak2 movie best2 cm movie action ke.. drama korea ke..

ahaa.. yup2 sama ngn kak hanis.. kenal sgt ngn dia.. cuma jrg jmpa je.. kdg2 ade event baru jmpa.. heee :)

♥ p a a n i ♥ said...

Paris Lipton:
hehee..sebab tgh byk msa free.tu yg rajin selit2 lukisan tu.

Cik TeN10:
hahhaa. agak dah. sebab masing2 duduk sendai kan. mesti kenal. hehe. adoyyy tak leyh la aku layan muvie dgn kau. dah aku xleyh tgok straight smpai habis.hahahaha.

::FAIZ FARISH:: said...

awesome

A.I said...

aaku teringin gak layan running man ni.
dak2 bilik aku suma layan, tapi...

alahai susah nak minat wey. adoi

zureen said...

haha.. saya suka niii~

cik wanie Lovela (CWL) said...

comel2 kekekke

Anak Wak Mail said...

comel2 giler lukisan cikgu wanabe ni..;)

YOUsoF said...

Semoga menjadi cikgu yang penyabar dan disukai ramai.. ;)


Nasi lemak daun pisang memng terbaik, lebih² lagi buatan mak sendiri kan..


Hehe kalau jalan cerita movie yang hampeh + otot mata dah longgar memang la ngantuk. Tapi biasanya boleh je habiskan terus, stop kejap sebab amik air suam. hehe

Hanis MY said...

Weee comel... Suka jgk kerot susu!

Eena Arrina said...

folow ena.ada hadiah utk new folower :P

ShahzCudin said...

x feel klo lyn muvi pause2..kena lyn smpi abes bru best..

komik apa yg kumpul tu?

♥ p a a n i ♥ said...

::FAIZ FARISH::
thanks!

A.I:
ala weyyy.kenape tak tengokkk?? huhuhu best hokeyyy..tolong lah minat running man..hehe

zureen:
saye suke juge...ngehngehngeh

cik wanie Lovela (CWL):
thank u! kihkihkih.

Anak Wak Mail:
hahahha. first timeeeee ko puji akuuu, terime kaseyyyy

YOUsoF:
insyaAllah..hehe tp kalau cerita tu best gile pun ngantuk jugak. mata memang tak tahan layan movie lame2..haha.

Hanis MY:
same lah kiteee! hehee

Eena Arrina:
inyaAllah :) rajinnye bagi hadiahhh. :D

ShahzCudin:
hahaha.conan, dragon ball, doremon, shin chan..hehe

dhiera said...

ada kesempatan tengok lah family outing plak. korea show jugak. kelakar!

syahirooAhmad said...

watt first time tengok jawab soalan siap bergambar.. siyess..:)

ha soalan yang cik hani kasi ni ditujukan untuk sape?

♥ p a a n i ♥ said...

dhiera:
hehe ok i will. ade jae suk oppa jugak kan? :P

syahirooAhmad:
hehehe. xde soalan la. sbb taknak tag sape2 kali ni..:D

ILA HonEyBuNNy said...

sama la....

ila suka nasi lemak daun pisang dan air karett susu...sedapp..;)

ctk said...

banyak percamaan kita yunk..hihi..ct minat jaychou gak, nasi lemak daun pisang gak...rabun jauh gak...banyak lah sme..haha

♥ p a a n i ♥ said...

ILA HonEyBuNNy:
hehehe boleh jadi geng ni!

ctk:
wah minat jay chou gak! sy xde member tau minat jay chou. awk sorang je. hihihi jumpe gk geng.

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...