Friday, November 11, 2011

Ikan Sepat dan Iklan




SCROLL DOWN UNTUK IKLAN :)



Ni adalah perbualan antara dua ekor ikan.


Ikan 1: Kau tak tak si Sepat tu kemain sombong sekarang.

Ikan 2: Mana kau tau dia sombong?

Ikan 1: Aku tegur dia, dia buat dekkkk je. Tak balas apa-apa pun.

Ikan 2: Dia busy kot, takkan dalam hidup ni dia nak layan kau sorang.

Ikan 1: Takkk.. dengan ikan-ikan lain pun dia tak bertegur sapa. Dah la tukar nama baru. Nama Sepat tu dah kampung sangat la kot sampai nak tukar nama baru.

Ikan 2: Dia tukar nama apa?

Ikan 1: Ikan masin.


p/s: Idea daripada majalah Ujang. Diubahsuai sedikit. Lawak yang aku ingat sampai sekarang. 





_______________________________________________________

__________________Ini adalah IKLAN___________________




Mulai hari ini, 11/11/11 (tarikh cantik hokeyyy), 
dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim,
saye merasmikan order meng-kartun-kan gambar sebenar (vector image), 
*lempang laju-laju*.
By the way, nak order doodles pun boleh :)


Lagi satu, gambar yang nak di bagi kat aku tu mestilah jelas dan terang. 
No edit2, no kabur2, gambar tu kena dara(yang tak di-edit lagi) okk.
Barulah hasilnye jadi seperti di bawah.
Kalau gambar tu size besar lagi bagus. Lagi cantik hasilnya.




Mahu? 
Emel saye sekarang!
fafa0705@gmail.com









46 comments:

YOUsoF said...

Tak salah si ikan tu nak tukar nama yang lebih komersial. Cuma yang salah bila dia tukar perangai sekali.. hehehe




Waah.. Order mengorder sudah semakin rancak. Selamat maju jaya ye Hani! ;)


Kalau nak bikin pelekat jangan segan2 inform Usop ok.


pelekatku.blogspot.com. ;D

Ezad Skytech said...

erk...sebelum tidur baca lawak ni...adehhh....rasanya lagi best dan glamor nama sepat dari ikan masin...haha~

ShahzCudin said...

ikan masin tu nama komersial..die da glamer..hihi

waa..gmbr sbnr jd katun..best2..

ILA HonEyBuNNy said...

hehehhe..kelakar baca lawak ikan tu...kekekke

Dhiya Fariza said...

WARGH dah ada order kartun. menarik! lagipun bukan senang nak buat. u go girl!


that ikan masin is funny :D

Edy Fee said...

syookkk klau guna kartun.,hehehhe hehe ikan on leh bersembang..takut nak mkn ikan

::FAIZ FARISH:: said...

haha ikan masin... dia dah mati, so tukar la nama... hahaha

Anak Wak Mail said...

haha..kelakar..sepat tak sedar diri..

majalah ujang memang kelakar kan.

Hanis MY said...

lawak la... hehe

bestnyaaa...rasa nk order, tp ssh plak jauh2 mcm ni huhu... semoga terus maju jaya...

Qu azniza ;) said...

syyantek nye doodle awak!..


ni ada entry sal kotak coment yg awak cari xjmpe kat blog kitew.. sory la xjelas sgt warna "leave comments" tu http://kucokelat.blogspot.com/2011/11/lailai-comment.html

Paris Lipton said...

wah comel doodle2 die...sy baru nak jinak2 sbb mne leh pendam bakat ni! hikk cayok2 ye

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

hehe lawak lawak :)

ctk said...

wah..sudah menjalankan perniagaan..hihi..gudluck dear :D


* jual ikan masin pOn ok gak..hahaha

Daddylicious said...

uii bijak2...all de best

A-Chik said...

hak3...ikan masin. Ade mesej tu...

::Cik Pija:: said...

wahhh menarik ni, InsyaAllah nak order :) btw, i've followed u :)

♥ p a a n i ♥ said...

YOUsoF:
suka pelekat kamuuuu. insyaAllah nanti yaaa :D

Ezad Skytech:
hahaha.nk buek cmne,maknenye dia dah mati n terpaksa jd ikan masin..haha

ShahzCudin:
haha memang glemerrr

ILA HonEyBuNNy:
hehehe

Dhiya Fariza:
thankssss! :D

Edy Fee:
kahkah.ikan sebenar mane ade dialog seperti di atas.jgn isau.haha

::FAIZ FARISH::
haha sebab tu ikan lain tegur dia xde responn.

Anak Wak Mail:
kahkahkah. memanggg. suka gila bce ujang.

Hanis MY:
hehe thanksss!!

Qu azniza ;):
okayy!! nanti i terjah blog u :D

Paris Lipton:
same lah kite. mane leh pendam2. gunakan! hehe

:ini belog saya . cinta hati saya::
hehehe

ctk:
takde stok ikan masin la dikkkkkkk haha

Daddylicious:
thankkss :)

A-Chik:
ade msj tersembunyi.hehe

::Cik Pija::
ok boleh :D
i'll follow u back. iA

Aien Not Alien said...

sepat lupa daratan...errr... lupa air sebenarnya....hihi

cik wanie Lovela (CWL) said...

hehhe menarik like..bole :)

Noramira Kassim said...

wah!! cumel lah doodle tu..:)

El-Janna said...

hahak dah lama xbace majalh ujang^^

bobiedanbad said...

doodle cantik

♥ p a a n i ♥ said...

Aien Not Alien:
hahaha kiut je sepat lupe airrr ;P

cik wanie Lovela (CWL):
mesti bole ajee :P

Noramira Kassim:
hihi thankss :D

El-Janna:
jom beli ujang.hehe

bobiedanbad:
thank u! :D

A.I said...

hahahahhaha.
aku ingt dia bisu ke apa.
sekali... ok paham! hewhew.

♥ p a a n i ♥ said...

A.I:
kehkehkeh. paham dah? :D

DAUD said...

kang kalau ikan masin tu bercakap,
jadi mummy lak.

Ungu Violet said...

suka makan ikan sepat masin...kehkehkeh

♥ p a a n i ♥ said...

DAUD:
jadi mummy? ape ko cube buktikan ni daud?

Ungu Violet:
same lahh..sodap kn? hehe

Puan Kutu said...

dah kojol ekk patutlah sombong.keke

Mohamadazhan.com said...

hehe...dah ikan memang tak bercakapnya...

syAzAnA said...

haha. lawak beteiii!

ROFL

ekabukanmakcikkau. said...

kau cakap lambat ke aku yg lembap sebabnya masa aku tgk doodle kau ritu , aku dah agak nak soh kau buat sebab aku nak masuk kontes krea apa ntah tapi kontes tu dah tutup sekarang muahahhahaha

♥ p a a n i ♥ said...

Puan Kutu:
hhaha.itulahh..dh kojoll ikan tu..

Mohamadazhan.com:
diorang berckp bahase ikan..hehe

syAzAnA:
lawak betei! first time dengar..hihi

ekabukanmakcikkau:
cisss.terlepas peluang eden. takpe next time ye! haha.

ishiko said...

singgah sini, nice blog


nk smbg study, okbye ^^

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

mmg sombong.. haha

err... roy nye gambar leh buat x?

asfira aminuddin said...

haha, okay la kan tukar nama ikan masin. masing2 nak glemer weyh :P

Cik TeN10 said...

ohh ko suka jugak ehh baca majalah ujang ? aku pun !! kak umah nenek aku ade banyak koleksi majalah ujang ngn gila-gila.. mak-mak sedara and bapak-bapak sedara aku pnya koleksi.. yg dulu-dulu punya siyes lagi gempak !! mmg tak kering gusi lah !

zureen said...

kah! kah! kah!

Hana Soffelia said...

Errr..kenapa sy tak faham ni. tak boleh nak gelak. Lg bez namanya ikan sepat. atau dia dh jd ikan masin, maknanya dia dh mati, sbb tu dia xberckp dgn membernya tu? :-p

♥ p a a n i ♥ said...

ishiko:
sila-sila study..hehe

Azroy Kassim:
boleh je order. klik order kt atas tu :)

asfira aminuddin:
memang kejar glemerrr >< haha

Cik TeN10 :
hahaha aku layann weh ujanggg.ujang siri tv lah pulak pun aku layannn.kelakarrr gilerrr :P

zureen:
hahahahah!

Hana Soffelia:
hahaha maknanyaa..dia bukan sombonggg..tp dia dh mati..huhu sbb tu xleyh nk cakap2..

aimie amalina said...

kekekee
sekali sekala ikan sepat pon nak gelemer gak
hhihihi =p

cik.mila said...

i'm back....hahah lawak la dialog ikan tuh..
paan klu order cam kartun kt ats hrga cmne ek?

syahirooAhmad said...

satu lagi tgn seni ku temui disini.. :) gud job fren!

♥ p a a n i ♥ said...

aimie amalina:
hahaa ikan sepat tu dh glemer skanggg

cik.mila:
satu gambar rm10 jee. hehe nk order?

syahirooAhmad:
hehe thanksss ya!

Elie Lily said...

gila stail punya entry! ahahha

♥ p a a n i ♥ said...

Elie Lily:
style kah? hehe

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...