Sunday, October 9, 2011

Minggu Bahasa Inggeris


Tahun 2005...

Hari ini hari dalam minggu bahasa Inggeris. Jadi, semua orang dalam sekolah kena cakap bahasa Inggeris termasuklah pekerja pembersihan dan jugak makcik dan pakcik kantin. Aku memang menyampah betul minggu bahasa Inggeris ni nak kena speaking la pulak even nak beli setem. Kalau nak pegi bayar yuran bulanan time minggu tu memang praktis beratus kali. Maklumlahhhh lidahhh ni ketat sikit nak cakap omputih.

Masa dalam kelas, seorang member aku ni cuit pinggang aku. Aku dah paham dah hint dia tu, nak ajak bergosip lah tu. Aku pun tanya;

"Kenapa?"

"Aku saje nak cerita kat ko satu mende ni."

"Haa ceritalah. Apa dia?"

"Tapi ko jangan gelak."

"Okay. Aku janji aku tak gelak."

"Takde..tadi, masa lunch kat dewan selera tadi..aku malu besar."

"Lahh..kenapa pulak. Tray ko terbalik ke?"

"Tak lah.. kan minggu ni minggu bahasa Inggeris."

"So?" (dan-dan cakap omputih)

"Aku punya la praktis nak cakap 'thank you' lepas pakcik ngan makcik tu tuangkan lauk2 kat tray aku.. sekali perkataan lain yang keluar."

"Perkataan ape yang keluar?"

"Goodluck."




Dan kemudian gelak tawa aku memecahkan kesunyian kelas itu.














16 comments:

ShahzCudin said...

salam..
hahaha..mesti sterss orang dwn makan tu..

sekamar rindu said...

salam..

para cikgu saya rasa tak ada masalah kan.? hehe..

k h a y said...

hahahahhahahahaha...


lawak betullllllllll..

Hanis MY said...

ya ampun ahahah lawak la cemana boleh cakap good luck...pengsan!

Dhiya Fariza said...

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHH! funnyh

♥ p a a n i ♥ said...

ShahzCudin:
hahah tu lahh..bikin stress org dwn makan tu je.

sekamar rindu:
cikgu2 takde mslh...hahaha

k h a y:
hahahaha ni jd mse aku kt tepeng.

Hanis MY:
hahahha kalo sy jd pakcik tu, pengsan kt situ jugakk...hahaha

Dhiya Fariza:
hehehehehhee :)

DAUD said...

haha, thank you wat aku gelak,
and good luck untuk entry2 lain.

haha

♥ p a a n i ♥ said...

DAUD:
hahaha entry di bwh entry ini adelah sabahat se-serting kao.

Cik TeN10 said...

hahaha.. gamaknye pak cik tu hensem sgt kot.. tu yg bleh tersasul tu.. kih33.. mmg kelakar..

♥ p a a n i ♥ said...

Cik TeN10:
hahahha aku ingt lg name pakcik tu ujang!! (xsilap aku la)

ctk said...

hahahahaahahhahaha...lawak lawak lawak...


pak cik tu pulak jawab..thank you...hahahahaaha

♥ p a a n i ♥ said...

ctk:
hahahhaa kan? kalau pakcik tu jwb thank u memang kena laaa dlm situasi ni :P

fafa punya said...

kelakar la..talentednya awk!

♥ p a a n i ♥ said...

fafa punya:
baru belajar2...hehehe

miera pinky said...

haha. lawak weh..

♥ p a a n i ♥ said...

miera pinky:
hhaha lawak kn kn

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...