Saturday, October 8, 2011

Kooperasi


Kalau zaman sekolah dulu, waktu rehat, selain dewan selera (DS), budak-budak sekolah mesti ramai berkerumun dalam kooperasi. Entah ape entah dibelinya. Kadang-kadang, jalan-jalan then keluar je tak beli ape-ape dengan alasan, "Teman member." Ye, aku tau sebab aku pun sama. 

Termasuklah seorang member aku ni nama dia N, masa aku form1 sekolah kat Pendang, N ni memang sangat suke la pergi kooperasi. Hilang je, cari la dia kat situ. Errr... Ok, tipu. Bukan setiap masa pun dia kat situ. 

And then, suatu hari ni, tiba-tiba N ni dengan rakusnya bagitau aku;


"Paani! Paani!! Kat kooperasi tu ade jual babi!"

"Hah? Ko biar *betik??"

"Betull!!!! Aku dah suruh dah akak kooperasi tu buang gula-gula yang ada babi tu."

"Ohhhh bagusnye kooo!! Esok kite check akak tu jual lagi or tak gula-gula babi tu."






*****************************************************





Keesokan harinya...di kooperasi.




"Weh dia dah tak jual lahhh gula-gula tuuuu...hahaha"

"Kan? Bagusslahhh. Kalau tak, satu sekolah makan babi kangg."

"Tu la..naseb baek aku ni jenis memerhati ingredients nye."

"Ko memang terbaikkk. Anyway camne ko tau dalam gula-gula tu ada unsur babi?"

"Sebab dalam ingredients dia ada tulislaaa."

"Tulis apa?"

"Pigment."

"....."







Contoh gambar.


Bila kami dah masuk form3, masing-masing gelakkan cerita tu kalau tiba-tiba teringat. :D


*betik = betul


15 comments:

Bella Bell said...

hahaha.. ok fine! sangat kelakar.. PIGment.. hehe



^^

HEMY said...

ngahahaha..pigment tu orang babi...ahahahaha

nulhazwany abdul malik said...

hehe same la. suka gila kuar masuk koop.. ^^


*pigment. haha lawak2

Cik TeN10 said...

hahaha.. mesti kwn ko si N tu teruk kena ketawa kan.. haha

k h a y said...

sape N tu sapeeeee?? wakakakka.

akak koop tu percaya ke? lol

~Ati_Hime~ said...

bahahahha...comel la pulak cerite nih..hikhik..haih..mcm semlm pulak akak masih dlm form one..rase tua tibe2..heheh

♥ p a a n i ♥ said...

Bella Bell:
hahha. PIGment yeahh!!

HEMY:
orang babi? ape tu? haha

nulhazwany abdul malik:
kan? padahal kadang2 bukan beli pape pun...haha

Cik TeN10:
hahaha kalo aku jumpe die mesti aku ungkit cerite ni...kuang3

k h a y:
akak koop tu percaye hokeyy....tu xleyh bla tu..haha. si N ni lepas pi pendang, die masuk serting dgn ko.

~Ati_Hime~:
ehehe akak dh umur brape skang?

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3.....

Pingment rupanya...

kelakar la.....hehe

ctk said...

ct pon suka g kooperasi, sje nk ngort cikgu kooperasi..hahaha


weh, mesti akk tuh sembunyikan gula2 tu bila kawan kamu dtg,sje xnk kecoh..hahaha

♥ p a a n i ♥ said...

ILA HonEyBuNNy:
hahaha...mase form 1 xtau mende tu ape

ctk:
haaha serius takdee..hahaha. kesian akak tu pecayakan member aku

k h a y said...

heee sape haaaa??

Nor ke? wakakaka

Dhiya Fariza said...

HEHEHEHEHEHEHE this is seriously funnyhhhhhhhh!

♥ p a a n i ♥ said...

k h a y:
hahahha bukan norrrr

Dhiya Fariza:
kan?? hahahahahaha

hujanlebat said...

lawaaakkk ah kurang bajet mcm detektif conan la ms tu? sape N? bolat???

♥ p a a n i ♥ said...

hujanlebat:
salahhhhhh. bukan bolat lah.hahahha

Labels

Abah (8) AgingBooth (1) AJL (1) Analogi (1) Anniversary (4) Article (1) Assignments (2) Baby (7) Baling (1) Banner (1) Bff (5) Birthday (13) Bolat (10) Car (1) Cartoon (9) Ceremony (7) Certain Somebody (2) Challenges (1) Cikgu (9) CNY (1) Contest (1) Creative Thinking (2) Cuti2 Malaysia (6) Deco Kelas (1) Derma Darah (1) doctor (1) Doodles (71) Edit Pic (3) Email Grab (8) Emaressem Perndunk (6) Emaressem Tepeng (1) Exam (7) Experiences (1) Facebook (2) Family (27) Father's Day (3) Feeling (10) Font (1) Formspring (1) Freebies (10) Fwens (17) Gaji (1) Grrr... (21) Gundah (5) hafiz af7 (1) Hahaha (18) Hani Mofa (2) Hantu (2) Hari Guru (3) Hari Raya (13) Hari Raya Haji (2) Having Fun (8) Hello (1) Honeymoon (1) Hotel (1) Insaf (5) Interview (5) Ipoh (1) Japanese Drama (2) Kelas Menjahit (2) Kerja (2) Konvo (2) Korean Drama (1) Korean Variety Show (5) Krabi (3) Kuching (3) Kucing (1) Langkawi (1) Layout (2) Life (16) Life Quotes (3) Mak (4) Maskot Rumah Sukan Kuning (1) Master (2) Matrix (4) Meor Muizzuddin (1) Meorsoleh (7) Mepek (41) Mimpi (2) Mother's Day (5) Movies (8) MPH (1) Muslimah Cartoon (4) My Big Day (2) My great day (1) My Youth (7) MyVi (1) Nenong (15) New Year (6) Novel (1) On the Road (1) Orders (1) Perihal Belog (3) Petua (1) PMR (1) Posting (1) Pregnancy (1) Print Screen (1) Ramadhan (4) Random (16) Resepi (2) Rumah (1) Rumah Kuning (2) Rumah Nuri (2) Running Man (9) S Memo (7) Sad (7) School (1) Science (3) Segmen (1) Sekolah (49) Seram (4) Sketches (2) SMKA Slim River (3) SPM (1) Spontaneous Thursday (5) Sports Day (1) Spring Trip (7) Stars (1) Sukantara (2) T-Shirt (3) Tagged (16) Tazkirah (2) Teacher's Day (2) Teka-teki (1) Tenet Tenat (2) Top 5 lagu (1) Trip to Korea (7) Trip to Thailand (2) Tutorials (2) Umah Terbuka (1) Undi (1) UPSI (10) UPSR (1) Vacation (13) Vector Images (1) Video (4) Wedding (8) Wedding Doodles (4) Winter Sonata (1) Wonder Girls (2) Wootmedia (1) Wordless Wednesday (20) Yoo Jae Suk (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...